02-02-2012, 23:07
Zajazd Magyar
Przypomniało mi się: kiedyś w drodze na Węgry natrafiłem w miejscowości Wyżne (woj. podkarpackie) na Zajazd Magyar. Niestety z racji pośpiechu nie dane mi tam było się zatrzymać. Z zewnątrz wyglądało to przyzwoicie. Przeglądając teraz stronę dowiedziałem się, że można tam też przenocować. Szczególne urzekający wydał mi się ten zapis na ich stronie:
Cytat:Kilka słów o nas...
Gdyby ktoś powiedział, że po przekroczeniu pięćdziesiątki podejmiemy ryzyko zaczynania od nowa nie uwierzylibyśmy. A jednak sprzedaliśmy dom w Rzeszowie, wzięliśmy kredyt i postanowiliśmy zbudować Zajazd Magyar z węgierskim jadłem.
Polak, Węgier...
Zajazd prowadzimy prowadzimy rodzinnie. Jest on spełnieniem marzeń głowy naszej rodziny - Bolesława Drozda, który może teraz spożytkować wiedzę zdobytą w młodości w warszawskim technikum gastronomicznym oraz Wyższej Szkole Handlu i Gastronomii w Budapeszcie.
"Marzyłem o prowadzeniu profesjonalnej smacznej gastronomii z daniami przygotowanymi z pietyzmem, estetycznie i kolorowo podanymi tak, aby na talerzu znalazła się i smakowała poezja i elegancja."
Miał ktoś okazję tam kiedyś jeść?
Masz własną stronę internetową? Pomóż promować Forum Węgierskie!