Liczba postów: 480
Liczba wątków: 4
Reputacja:
113
Odpowiadam na pytanie drugie: nie, niedaleko. W prawej części zdjęcia psiego pomnika widać faceta na balustradzie. Mała księżniczka (bo to ona jest, a nie jej brat) siedzi trochę dalej, około 40-50 metrów w stronę mostu Łańcuchowego.
Liczba postów: 94
15-11-2012, 20:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-11-2012, 20:53 przez kubarze.)
Jako ciekawostke gdyby ktos byl tym zainteresowany to na innym forum znalazlem taka mapke (otrzymalem od tego pana ktory ja robil zgode) zwiedzania Budapesztu . Moze sie komus przyda (sam zamierzam z niej skorzystac) :
http://maps.google.pl/maps/ms?msid=20391...3,0.154324
Czy moglby ktos potwierdzic wrecz sensacyjna (nie bardzo w to wierze) informacje wyczytana na jednej ze stron ze nie tylko Parlament jest do zwiedzania dla obywateli panstw Unii Europejskiej za darmo za okazaniem dokumentu potwierdzajacego to obywatelstwo ?
Ponizej zamieszcza linka do tej informacji :
http://pl.budapeszt.pl/index.php?option=...&Itemid=43
Liczba postów: 391
Liczba wątków: 14
Reputacja:
164
1. Niedaleko pomnika dziewczyny z psem pod samym Mariotem jest bardzo ciekawy pomnik...Szekspira :-)
2. Co do Parlamentu, info podobno juz nieaktualne, znajomi ostatnio próbowali wejść, i sam wstęp rzeczywiście jest "darmowy", aczkolwiek trzeba ponieść jakąś opłatę manipulacyjną, bodajże za "przewodnika" czy "usługę". Przynajmniej tak słyszałem, info nie na 100 procent.
Ad 2. Ja z kolei od znajomych z innego forum (podrozniczego) wiem ze info o darmowym zwiedzaniu Parlamentu dla obywateli UE jest jak najbardziej aktualne . Z tego co tam przekazano to wystarczy wyslac maila na adres idegenv@parlament.hu ale po wegiersku (na maile po angielsku nie odpisuje - nie znaja ?
) i po jakims czasie na maila przychodzi voucher/bilet ktory BEZ KOLEJKI i ZA DARMO po okazaniu ochroniarzowi w kasie wymienia sie na wlasciwy bilet z paragonem na 0 HUF
wiec nie wiem skad to Tudos masz takie info ale jest to bzdura