05-07-2023, 12:59
Wzięło mnie na zbieranie węgierskich znaczków pocztowych (tak, to się jeszcze zbiera ;-) ). Ze starszymi (i ciekawszymi) radzę sobie bez problemu, natomiast zderzyłem się z nietypowym problemem jeśli chodzi o nowe/obiegowe. Sprzedaje je po nominale Poczta Węgierska, tylko że wysyła je tylko na adresy na Węgrzech.
Da się znaleźć jakąś firmę przewozową, która udostępni swój adres i przewiezie mi te cuda do Polski? Korzystałem z takiej usługi w Stanach, ale dla Węgier nie mogę niczego podobnego znaleźć. Rozmawiałem z kilkoma firmami kurierskimi działającymi w obu krajach i tylko oczy otwierają szeroko ze zdumienia, o co też mi chodzi.
Ewentualnie może ktoś ma jakiś inny pomysł, jak to przeskoczyć?
Jak się nie da, to sobie zrobię zakupy znaczkowe przy okazji jak będę na miejscu, ale że się w tym roku na Węgry nie wybieram, to może da się coś wymyślić?
Pozdrawiam,
Da się znaleźć jakąś firmę przewozową, która udostępni swój adres i przewiezie mi te cuda do Polski? Korzystałem z takiej usługi w Stanach, ale dla Węgier nie mogę niczego podobnego znaleźć. Rozmawiałem z kilkoma firmami kurierskimi działającymi w obu krajach i tylko oczy otwierają szeroko ze zdumienia, o co też mi chodzi.
Ewentualnie może ktoś ma jakiś inny pomysł, jak to przeskoczyć?
Jak się nie da, to sobie zrobię zakupy znaczkowe przy okazji jak będę na miejscu, ale że się w tym roku na Węgry nie wybieram, to może da się coś wymyślić?
Pozdrawiam,