08-07-2014, 9:33
To Balatoniszallas naprawdę pomocne. Zarezerwowaliśmy apartamenty w Siofoku. Wynajmujemy sobie 2 małe busy i jedziemy w 14 osób nad Balaton. Już się nie mogę doczekać
Noclegi nad Balatonem
|
08-07-2014, 9:33
To Balatoniszallas naprawdę pomocne. Zarezerwowaliśmy apartamenty w Siofoku. Wynajmujemy sobie 2 małe busy i jedziemy w 14 osób nad Balaton. Już się nie mogę doczekać
09-07-2014, 11:00
Witam, nowy na forum , chciałbym zaczerpnąć kilka istotnych informacji gdyż w podróżach zagranicznych jestem zupełnie zielony, tak więc wraz ze znajomymi wybieramy się nad Balaton chcemy wyjechać w nocy z 1 na 2 sierpnia, rano 2 sierpnia chcemy trafić do celu, chcemy spędzić tam 2,3,4 sierpnia, poszukuję noclegu dla 8-10 osób w wieku 20-23lata, nie mamy wygórowanych wymagań, chcemy coś w niskiej, cenie, blisko jeziora/ dyskotek interesuje Nas miejscowość Siofok, czy dostęp do jeziora tam jest bezpłatny?
09-07-2014, 16:54
Witam
Do Siófok jeździmy co roku od 6 lat. Siófok polecam z czystym sumieniem. Do tej pory zawsze jeździliśmy na "ślepo" i zawsze coś się znalazło. Dostęp do plaży jest bezpłatny ale ta plaża nie znajduje się bezpośrednio przy "deptaku" pełnym barów i dyskotek. My zawsze rezerwujemy nocleg w tej części, gdzie plaża jest bezpłatna a spacerek wieczorem w stronę plaży płatnej jak najbardziej wskazany. Do zobaczenia w Siófok ponieważ wyjeżdżamy w tym samym czasie
09-07-2014, 19:47
Witam!
Przepraszam, jeśli się powtarzam. Ludziom młodym w Siófok polecam te miejsca: Willa Dzwoneczek Hostel Ezüstpart W Siófok jest jedna płatna plaża, główna, w samym centrum, obok deptaku (Petőfi sétány). Reszta plaż jest bezpłatna - przy obu polecanych miejscach plaże są bezpłatne. pozdrawiam Kasia Kociuba
Pani apg, a czy jeździcie w takiej liczbie? Bo raczej łatwiej jest znaleźć w ciemno coś rodzinie z dzieckiem niz kilkuosobowej młodej grupie, idzie się dogadać po angielsku/polsku? bo Niemiecki i Węgieski ani słówka z Naszej strony :/
HelkaTours czy te noclegi które Pani podała to już najniższe ceny jeśli chodzi o cywylizowane noclegi? Co to jest taksa klimatyczna? Obowiązkowa do płacenia? http://helkatours.hu/place/130/wegry_bal...e_wybrzeze+ jakieś opinie na ten temat? bardzo daleko od ścisłego centrum?
10-07-2014, 13:52
10-07-2014, 14:18
Dzięki za info
Helka Tours bardzo fajna oferta willa dzwoneczek niestety na mój termin, jest zarezerwowane, szukam właśnie noclegu żeby była lodóweczka, toaleta, miejsce na grila, niedaleka odległość od imprez i atrakcji wymagań poza tym zbytnio nie mam,
10-07-2014, 17:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-07-2014, 17:55 przez SKORPIONFH.)
kuknji na wątek szbadisosto moze ci podpasuje
(10-07-2014, 14:18)turysta94 napisał(a): Dzięki za info kuknji na wątek szbadisosto moze ci podpasuje
11-07-2014, 1:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-07-2014, 1:13 przez Helka Travel.)
(10-07-2014, 10:47)turysta94 napisał(a): idzie się dogadać po angielsku/polsku? bo Niemiecki i Węgieski ani słówka z Naszej strony :/ Według mnie idzie się dogadać. Pierwszy raz przyjechałam nad Balaton 7 lat temu, znałam tylko angielski i polski, parę słów po niemiecku (danke, bitte, zimmer frei) i naprawdę dało radę. Ja kompletnie nie mogę zrozumieć z czym wszyscy mają problem i sieją panikę. Jak widzisz napis "apartman" to raczej nie przyszedłeś po Panadol. (10-07-2014, 10:47)turysta94 napisał(a): HelkaTours czy te noclegi które Pani podała to już najniższe ceny jeśli chodzi o cywylizowane noclegi? Co to jest taksa klimatyczna? Obowiązkowa do płacenia? Pytanie, co to są "cywilizowane noclegi". Uwierzcie, że nie odbijam piłeczki, tylko naprawdę rozjazd w wyobrażeniach jest tak przeogromny, że ja już za nikogo nie biorę odpowiedzialności. Ja mówię, że cywilizowane, a klient mi odpisuje, że nie ma jacuzzi. I teraz się nie wygłupiam. To się dzieje naprawdę. Może kogoś śmieszy, a może dla kogoś jest oczywistością. Ja się dziwić przestałam. Taksa klimatyczna nie jest wymysłem węgierskim. W Polsce w miejscowościach uzdrowiskowych, turystycznych też ją płacić trzeba. Nie jest to "podatek od świeżego powietrza" - zgrabnie ujęte i le a kalappal eplus, ale w skrocie chodzi o to, że np. w Siófok, które ma 25 tys. mieszkańców, latem jest 250 tys. letników. Wywóz śmieci wzrasta masakrycznie, po każdej nocy trzeba posprzątać puste flaszki i zadeptane trawniki przez niemieckich turystów. I nie dlatego piszę, że "niemieckich", bo nie lubię naszych zachodnich sąsiadów, tylko dlatego że naprawdę tu mieszkam i widzę, kto robi bydło. A jakby ktoś był ciekaw, to od wszystkich współpracujących z nami właścicieli miejsc noclegowych zbieramy takie pochwały, że oni chcą tylko gości z Polski, bo jesteśmy mili, uprzejmi, zawsze uśmiechnięci, nie rozrabiamy i zostawiamy po sobie taki porządek, że prawie nie ma co sprzątać. (10-07-2014, 10:47)turysta94 napisał(a): http://helkatours.hu/place/130/wegry_bal...e_wybrzeze+ jakieś opinie na ten temat? bardzo daleko od ścisłego centrum? Daleko - 4 km. Kempingi w zasadzie wszędzie są poza obrębem miasta. Choć z drugiej strony to tylko 1 godz. spacerkiem. Niektórzy wychodzą z założenia, że to nawet dobrze się przewietrzyć przed spaniem. Ja z łażeniem nie mam problemu, ale ciężko mi się wypowiadać w czyimś imieniu. Wolałabym Hostel Ezüstpart, bo to cenowo wyjdzie podobnie, są śniadania, basen, standard nieporównywalny do kempingu, najlepsza dyskoteka pod nosem, a do centrum Siófok tylko 2,5 km. pozdrawiam Kasia Kociuba kociuba@helkatours.hu
11-07-2014, 9:39
nie jacuzzi to nie jest mi potrzebne, potrzemne mi łóżko lodówka i miejsce na grila, a właśnie w tym hostelu nie ma lodówki, ale bez tego przeżyję, jak tam z miejscem na grila? bo nic nie jest napisane?
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|