13-05-2016, 19:14
A wersja hard to K.Polana-Staskovce-Havaj-Olka-Zalobin-Kucin-Kladzany-Sacurov i dalej główną na S-ujhely. Plan kolegi Mamuta.
Przez Słowację na Węgry - mapa płatnych dróg
|
13-05-2016, 19:14
A wersja hard to K.Polana-Staskovce-Havaj-Olka-Zalobin-Kucin-Kladzany-Sacurov i dalej główną na S-ujhely. Plan kolegi Mamuta.
18-05-2016, 13:01
Hej, jestem w Budapeszcie ale juz wiem ze popelnilem blad. Wydrukowalem sobie mape z droga bezplatna do samego Budapesztu ale przed samym miastem chyba zle zjechalem, w kazdym badz razie mijalem Video Control a winiety nie mialem. To juz oznacza mandat tak? Nie da sie nic wskorac?
Jechalem przez Chyzne, Namiestow 78, Drawskie Podzamcze, 59, Dolny Kubin 59, Banska Bystrzyca 59, Zvolen 69-66, za miejscowoscia Dudince jechalem droga numer 2, potem przez Vac i pozniej chyba popieprzylem drogi. Wracajac lepiej wykupic winiety? Jaka czeka mnie kara? Z tego co widzialem na drodze m1 albo M3 widzialem jedna Video Control.
18-05-2016, 19:38
Video-Control (półbramka) musiałeś minąć w miejscowości Szendehely-Katalinpuszta na drodze nr.2 jadąc od granicy. Zjazd w kierunku Vac masz na 48 km drogi nr.2 w prawo. Skoro jechałeś przez Vac, więc oczywiście mam nadzieję że nie wjechałeś na płatną M2 - wjazd na ten płatny odcinek jest b.dobrze oznakowany.
18-05-2016, 22:56
Cos czuje ze wlasnie tamtedy jechalem.. Jak bardzo mam przesrane?
(18-05-2016, 22:56)Mysior1 napisał(a): Cos czuje ze wlasnie tamtedy jechalem.. Jak bardzo mam przesr...? Po pierwsze myślę, że można dobierać słowa w sposób bardziej finezyjny. Po drugie wszelkie informacje o winietkach znajdziesz na naszym forum - wystarczy cierpliwie poczytać. Z uwagi na to, że masz problemy "trawienne" podaję link do broszury o winietach na Węgrzech po polsku : https://www.nemzetiutdij.hu/files/docume...ra_POL.pdf Czytaj do cierpliwie końca. Na pytanie czy masz kupić teraz winietę znasz odpowiedź jedynie Ty. Jeśli planujesz jazdę drogami płatnymi to musisz przed wjazdem na nie posiadać winietę.
19-05-2016, 10:06
Ponioslo mnie, dzieki za informacje.
Teraz mam pytanie jakies jest prawdopodobienstwo ze przysla mi mandat do zaplaty? Ktos mial taka sytuacje i nie dostal czy do kazdego konsekwentnie wysylaja powiadomienia?
Jeśli byś trochę poczytał forum a nie tylko zadawał pytania to byś wiedział ze nie Ty pierwszy wjechałełes na płatny odcinek bez winietki Po tamtych wakacjach dużo takich szczęśliwców było którzy po powrocie do domu w skrzynce znaleźli mandat do zaplaty
19-05-2016, 13:41
(19-05-2016, 10:06)Mysior1 napisał(a): ... jakie jest prawdopodobienstwo ze przysla mi mandat do zaplaty? Ktos mial taka sytuacje i nie dostal czy do kazdego konsekwentnie wysylaja powiadomienia? Nie panikuj, tylko myśl... o ile dobrze pamiętam, to na trasie od granicy Hont-Parassapuszta do obwodnicy Budapesztu stoją dwie bramki (jeśli nie tak, niech ktoś poprawi): jedna w miejscowości Szendehely-Katalinpuszta na krajowej nr.2 - to jest teren zabudowany. Druga bramka jest już na płatnej M2 na wysokości Dunakeszi, przed stacją Shell - 17 km od Budapesztu. Są też tzw. lotne punkty kontroli, to auto po prawej stronie i zawsze oznakowane migającą żółtą lampą. Takie punkty kontroli można spotkać na każdej krajowej drodze. Skoro piszesz, że jechałęś przez Vác, to mogłeś jechać poprawnie zjeżdżając z drogi nr.2 zjazdem na 48 km (droga nr.2 i droga nr.12) lub wjechałeś na M2 i zjechałeś na pierwszym zjeździe z tego płatnego odcinka. Nie piszesz, czy zjazd z drogi krajowej był zwykły typowy dla zwykłych dróg, czy zjazd w prawo był oznakowany jak na autostradach, ekspresówkach. Prawdopodobieństwo to 100% ... o ile jadąc bez "opłaty po płatnym odcinku" zostałeś zarejestrowany przez system.
28-05-2016, 9:28
Witam. Przypadkiem przejechaliśmy drogą R4 z KOszyc na Wegry, nie oplacajac winiety slowackiej tylko wegierską, Wyczytałam,że mandatu należy się spodziewać, kwoty są od 100e wzwyż, Jechalismy w czwartek, jutro powrot, czy oplacenie dziś winiety elektronicznie cos pomoze? pozdro z Hajduszoboszlo
28-05-2016, 13:07
Obawiam się że już nic nie pomoże ale jeśli macie zamiar wracać tą samą drogą to lepiej opłacić żeby dwa mandaty nie przyszły Najlepsza trasa omijając płatne odcinki Barwinek -Svidnik-Stropkov-Vranov-Trebisov-Slovenskie Nove Mesto- Tokaj- Nyireghaza-Debreczyn-Hajduszoboszlo
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|