Liczba postów: 145
Liczba wątków: 0
Reputacja:
44
Miałeś przy zakupie winiety opcję: rachunek/faktura. Ja zawsze wybieram rachunek, bo nie ma to dla mnie żadnego znaczenia.
Liczba postów: 3
Reputacja:
0
Ale rozumiem że bez tego dokumentu wineta jest ważna? I nie będzie problemu?
Liczba postów: 145
Reputacja:
44
Jeśli masz elektroniczną e-matricę i swoje dane na niej, to jest ważna. Nawet nie musisz jej drukować. Ja mam PDF w telefonie na wszelki wypadek.
Liczba postów: 3
Reputacja:
0
Na stronie gdzie zakupiles winiete musisz wejsc na obsługę klienta i tam będziesz mial do wydruku winiete
Liczba postów: 1
Reputacja:
0
Witam wszystkich użytkowników
Moje pytanie dotyczy wnoszenia odwołania do mandatu nałożonego z tytułu rzekomo nie uiszczonej opłaty drogowej systemu HUGO.
Otrzymaliśmy 3 mandaty w wysokości 156000 ft każdy, z tytułu nie uiszczenia opłaty drogowej. Nasz pojazd poruszał się po terytorium Węgier z prawidłowo działającym urządzeniem pokładowym do poboru opłaty drogowej. Wykonaliśmy przejazd na relacji Sahy-Budapeszt // Budapeszt-Sahy // Koszyce-granica RO Bors. W trakcie realizacji transportu urządzenie umieszczone na pojeździe miało przypisany zły numer rejestracyjny. Wszystkie parametry pojazdu były ustawione prawidłowo (waga,euro,liczba osi), urządzenie pobrało opłatę drogowa adekwatna do przejazdu.
Odwołaliśmy się od mandatu, oczywiście w języku węgierskim z tłumaczeniem, jednak nasi „BRATANKOWIE” nie uznali naszego odwołania, nie maja również zamiaru zwracać kwoty opłaty drogowej, której nie uznali.
Zwracam się o pomoc w sprawie, osoby posiadające wiedzę w rozwiązywaniu podobnych spraw, jestem nowym użytkownikiem forum, aczkolwiek mam nadzieje iż udzieloną mi pomoc odwdzięczę w krótkim czasie, bowiem blisko współpracuję z firmami węgierskimi w zakresie transportu
Powyższa sprawa jest dla mnie nowością, wydaje się być łatwa w rozwiązaniu i z góry jasna, jednak mimo zapewnień wstępnych policji oraz konsula w Budapeszcie, nadal jej rozwiązanie jest niewiarygodnie zawiłe i nieefektywne.