Liczba postów: 15
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Witam mamy ochotę w tym roku pojechać na festiwal win do Tokaju w październiku, czy jest może gdzieś jakiś opis z relacji lub kilka wskazówek co gdzie i jak, chodzi mi o odpłatności na festiwalu czy są jakieś wejściówki na jakich zasadach odbywa się degustacja i tym podobne. Jeżeli jest gdzieś taki temat to mój w kosz ale nie mogłem nic znaleźć.
Liczba postów: 33
Liczba wątków: 3
Reputacja:
17
Byliśmy na Święcie Wina kilka lat temu. Scena ustawiona była obok kościoła katolickiego,tam były występy różnych zespołów.Biletów wstępu na imprezę nie było.Korowód miał swój początek przy poczcie ul.Rakoczego a kończył się przy scenie.Najlepiej widać było stojąc na schodach kościoła.Za kościołem ustawione były budki z winem , jedzeniem ( gulasz ,zupa rybna)i inszym rękodziełem.Nie było wtedy darmowej degustacji.Można też było kupić świeżo tłoczony sok z winogron.Pychota.
Liczba postów: 15
Reputacja:
0
@maj0nez a uczestniczyles w tym festiwalu moszesz cos opisac
Liczba postów: 268
Liczba wątków: 6
Reputacja:
141
Hey nie uczestniczyłem bo ten festiwal się dopiero odbędzie, byłem w Tokaju tydzień temu i mam cały program. Miło było by się wybrać.
Liczba postów: 73
Reputacja:
21
A w jakich dniach jest ten festiwal? W sumie mam do Tokaju 200 km z groszem to może bym się wybrał jakby termin spasował