30-06-2018, 21:00
(29-06-2018, 9:23)emma_me napisał(a): dzień dobry, jestem tu nowa na forum i całkowicie zielona także z góry przepraszam za oczywiste pytania wybieram się z rodziną do Hajduszko w drugiej połowie lipca. Kwatera zamówiona. Ale mam kilka pytań: czy lepiej zabrać ze sobą forinty czy wypłacać tam na miejscu w bankomacie? na jakie ceny się nastawiać, jest drożej czy taniej niż w Polsce? W jakie dni najlepiej odwiedzić baseny termalne, żeby było ciut mniej ludzi, czy raczej nie ma na to szansy w sezonie ? gdzie się stołować? pozdrawiam
1 Forinty możesz zabrać ze sobą lub wymieniać złotówki lub euro w kantorach w Hajduszoboszlo, jeśli Twój bank nie pobiera prowizji za przewalutowanie i wypłatę z bankomatu za granicą to oczywiście możesz z niego skorzystać.
2 Ceny na Węgrzech sa porównywalne do naszych niektóre artykuły sa tansze a niektóre droższe.Np.Obiad na basenach zjesz (danie dnia) od 1000 do 1500ft pizza też bedzie w tej cenie gałka loda 250 ft piwo w barach 400-600ft puszka piwa w sklepie 200-350ft butelka wina od 399ft Droższe jest masło kostka ok. 600ft i kosmetyki do opalania o czym się przkonałem jak jednego roku zostawiłem w domu i trzeba było kupić na miejscu najtańsze jakie znalazłem w Tesco to 2000ft markowe zaczynału się od 3000ft
3 W sezonie na basenach zawsze jest tłoczno lub bardzo tłoczno zwłaszcza w sobote i niedziele
4 Jeśli się spędza cały dzien na basenach to tam trzeba się tam stołować a naparawdę jest w czym przebierac bo obiektów gastronomicnzych jest bardzo dużo a ceny raczej niższe niżeli w restauracjach na mieście.