Liczba postów: 6
Liczba wątków: 0
Reputacja:
1
Pisałeś wcześniej ,że drogi ekspresowe są wolne od opłat dla samochodów 3,5 t, także dalej nie wiem , chodzi mi o odcinek Zwolen - Detva
Na tej mapie jest na zielono czyli jest płatny czy nie ?https://www.emyto.sk/pl/specified-road-sections/map , bo nim właśnie jechałem
Liczba postów: 6,285
Liczba wątków: 11
Reputacja:
2,573
Trochę to trwało, ale musiełem zatelefonować do słowackiego kolegi ... źle podałem info odnośnie ekspresówki R2.
Odcinek ekspresówki R2 od Zvolena do miejscowości Krivań (ok.20 km) jest płatny dla wszystkich pojazdów.
Liczba postów: 6
Liczba wątków: 0
Reputacja:
1
31-08-2018, 14:07
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-08-2018, 14:18 przez twardy5.)
Czy jest jakaś szansa na uniknięcie mandatu? kamera mnie nie złapała albo coś w tym stylu ?
Albo czy można to sprawdzić czy jestem na "czarnej liście"
w każdym odrazie nawigacja Google maps z zaznaczoną opcją "unikaj opłat" to bardzo niebezpieczne narzędzie
Jeszcze jedno , po jakim czasie mam się spodziewać słowackiego mandatu?
Liczba postów: 6,285
Liczba wątków: 11
Reputacja:
2,573
Słuszna uwaga, google prowadzi na płatną R2 nawet jeśli włączysz "unikaj opłat" ... dla mnie też jest nowością, że ten kawałek R2 jest płatny. Nie wybieram się na czasie w tamte strony, ale dobrze by sprawdzić, jakie tablice informacyjne ustawiono przy wjeździe na tą ekspresówkę.
Przed kilkoma minutami znalazłem info na słowackich www. o płatności tego odcinka.
Jeśli podczas przejazdu nie stał przy drodze furgon z "lunetą" to prawdopodobnie nie ma fotki...