Liczba postów: 184
Liczba wątków: 3
Reputacja:
106
^^^Ta trasa miała być pierwotnie otwarta w sierpniu,potem było przesuniecie na przełom października listopada-mam nadzieję że kolejnych opóźnień nie będzie.
Liczba postów: 3,698
Liczba wątków: 85
Reputacja:
2,474
17.10. w Miskolcu na tablicach kierunkowych autostrada była jeszcze zaklejona pomarańczowymi paskami - że na razie nieczynna.
Dla pocieszenia dwupasmówka od Miskolca w stronę S-ujhely niedługo będzie sięgać przynajmniej do skrętu na Tokaj, a może i do granicy. Druga nitka na większej części odcinka czeka tyko na asfalt.
Liczba postów: 429
Liczba wątków: 6
Reputacja:
424
Wczoraj oglądając sobie lokalne wiadomości w Egerze (z naciskiem "oglądając" - nie znam języka) zobaczyłem tow. Orbana przecinającego wstęgę na otwarciu nowego (57 km) odcinka autostrady M30. Dzisiaj od rana próbowałem się dowiedzieć czy ten odcinek jest płatny - internet w znanych mi językach nic o tym nie wie. Kolegi Waldka jeszcze nie czytałem, ale na stacji benzynowej dowiedziałem się, że droga jest free. Potwierdzają to zaklejone symbole ematrica. I w ten sposób wracając do domu z przyjemnością skorzystałem sobie z tego luksusu, bo w porównaniu do tłuczenia się po rozbitych odcinkach starej "3" jest to prawdziwy luksus. Polecam głównie z tego powodu, że teraz pewnie zaczną się remonty dotychczasowych "rozjechanych" dróg.
Liczba postów: 184
Liczba wątków: 3
Reputacja:
106
^^^Gdzieś czytałem że ma być bezpłatna do końca roku.