23-07-2013, 19:23
Witam-jestem z Przemyśla i zawsze jadę drogą na Sanok-Miejsce Piastowe-Barwinek-ok.135km.Za Presovem skrecam z głównej drogi w prawo-zamiast jechać prosto i płacić w EURO za 19 km!!! pożal się Boże autostrady!!! Jedzie się równolegle do autostrady lecz przez słowackie wioski,których na tym odcinku jest dość sporo i tak aż do Koszyc-ok.31 km. Lecz na Węgrzech myślę że lepiej zapłacić za przejazd autostrada (sa winietki-matrica viniete) 4 i 10 dniowe-cen dokładnie nie pamietam-kupić najlepiej na pierwszej stacji benzynowej na Węgrzech ok 20km od granicy ze Słowacją. Natomiast w samym Hajduszoboszlo znam Węgra,który wynajmuje fajne,czyste i niedrogie pokoje z kuchnią i łazienką. za ok. 10-11 euro za osobę.Parking pod domem,ogrodzony,zamykany-okolica baaardzo spokojna. Podaję telefon-właściciel mówi po polsku +36304272804. Pokoje można zobaczyć na facebooku-Pocsi Apartmanak. Co do waluty to myślę że można jechać ze złotówkami lub euro i wymienić w tamtejszym kantorze,ale te kilka forintów dobrze mieć przy sobie choćby na wykup winietek!