09-07-2012, 16:49
Witam wszystkich serdecznie.
Znalezienie tego forum było najmilszą rzeczą, jaka przytrafiła mi się w ciągu ostatnich dni! Trudno powiedzieć, że jestem hungarofilem (hmm.. hungarofilką...?
). Chociaż wiem prawdopodobnie więcej o Węgrzech od przeciętnego Polaka. Jednak to nie to mnie tu przyprowadziło. Dostałam całkowitego, absolutnego pomieszania zmysłów na punkcie języka węgierskiego. Podoba mi się od zawsze, jednak plany nauki odkładałam na potem, bo to czasu brak, to to i owo. I wygląda na to, że właśnie nadeszło to wyczekiwane potem. Niestety najbliższa szkoła z językiem węgierskim jest... 70 kilometrów od mojego miejsca zamieszkania. Chyba jednak nie poddam się przez taki drobiazg, skoro niezliczona ilość przypadków, końcówek i koniugacji nie była w stanie mnie odstraszyć?
Znalazłam kilka bardzo ciekawych stron (zapewne linki do nich znajdę i tutaj, jak tylko zacznę się rozglądać), jednak według mnie uczenie się węgierskiej gramatyki bez pomocy osób doświadczonych, jest prawie niemożliwe (obym się myliła!). I tak oto doszliśmy do głównego celu mojego pobytu na forum - chęć znalezienia miłej duszy, która pomogłaby ogarnąć mi ten ogrom skomplikowanej wiedzy. Jednak mam nadzieję, że będę tu przebywać również w celach czysto towarzyskich.
PS. Chyba się rozgadałam..
Znalezienie tego forum było najmilszą rzeczą, jaka przytrafiła mi się w ciągu ostatnich dni! Trudno powiedzieć, że jestem hungarofilem (hmm.. hungarofilką...?
![Szeroki uśmiech Szeroki uśmiech](https://forum.wegierskie.com/images/smilies/biggrin.gif)
Znalazłam kilka bardzo ciekawych stron (zapewne linki do nich znajdę i tutaj, jak tylko zacznę się rozglądać), jednak według mnie uczenie się węgierskiej gramatyki bez pomocy osób doświadczonych, jest prawie niemożliwe (obym się myliła!). I tak oto doszliśmy do głównego celu mojego pobytu na forum - chęć znalezienia miłej duszy, która pomogłaby ogarnąć mi ten ogrom skomplikowanej wiedzy. Jednak mam nadzieję, że będę tu przebywać również w celach czysto towarzyskich.
PS. Chyba się rozgadałam..