19-08-2015, 8:10
(18-08-2015, 17:21)maj0nez napisał(a):(17-08-2015, 16:34)tedasss napisał(a): W sobotę wróciliśmy z Hajduszoboszlo - a właściwie tej części Węgier. Może po krótce przedstawię swoją opinie i spostrzeżenia. Dodam, że nasza rodzina to 2 osoby dorosłe i ............................. e tym, że przejechałem łącznie prawie 2500 km.
Gorąco polecam takie wczasy.............
I jak porównanie Sosto.. do Hajdu.. ??
Plusy i minusy byłem tylko w Sosto i nie mam porównania.
Cześć.
No to wg mnie wygląda to tak:
Sosto - czyste, nowocześniejsze, ładne trawniki. Zdecydowanie fajnie, że w cenie jest część zamknięta i otwarta. Mniej zjeżdżalni: w środku 3 nie za duże, na zewnątrz też małe (oczywiście w porównaniu do HB). Baseny też różnorodne: chłodniejsze, ciepłe i gorące, dla dzieci i dorosłych. Generalnie nie ma się do czego przyczepić...................... Ale..... Zgodnie z żoną stwierdziliśmy, że bardziej podoba nam się HB szczególnie z dodatkowym Aquaparkiem. Więcej zjeżdżalni. Zdecydowanie więcej atrakcji wodnych dla dzieci. Nam trochę przeszkadzało to, że w Sosto od basenu do basenu trzeba trochę przejść a w HB, np. te dziecięce są w kupie i można praktycznie z wody do wody przechodzić. W HB są na pewno gorsze trawniki, brak placu zabaw dla dzieci.
Myślę, że trzeba zaliczyć oba. Jak dla mnie w skali 1 do 10 wygrywa HB 6 do 4.
Wchodząc na baseny w Sosto rozmawialiśmy z polską rodziną z małymi dziećmi. Znają oba obiekty i dla nich zdecydowanie Sosto.
Oddalone są od siebie o 75 km. Droga przez Debreczyn dobra i szybka. Myślę, że trzeba zaliczyć oba. Jak pojadę za rok to też pewnie zaliczę oba.