23-08-2015, 14:01
Mam dokladnie ta samą sytruacje co uzytkownik "shp " czyli auto dziadka, zdjecie z 1 bramki, za wczesnie wjechalem na autostrade przed sama granica. Pismo przyszlo z Londynu ze zdjeciem itd. pytanie czy to w ogole płacic. Nie ma zadnej podstawy prawnej, wygląda to jak powiadomienie na dodatek podane sa różne kwoty np
kwota grzywny 210,21 zł 14,875 huf
kwota grzywny 127,19 zł 9000 huf
nr. wykroczenia , data, lokalizacja, opis i kwota PLN 210,21
Co to ma byc kwoty są niejasne, wpisy prawne tyczą sie jedynie windykacji na terenie węgier.
Skąd 2 kwoty grzywny ?
co to za grzywna te 9000huf ?
ktos wie co z tym zrobic?
Od razu mówie ze nie mam ochoty im płacic z uwagi na chwyt który zastosowali
. Otóż przejechalem przez węgry landówkami zwiedzając to i owo wiec winieta nie byla mi potrzebna, natomiast zeby wyjechac z wegier na slowacje droga M7 nie mogłem w zaden sposob ominąc autostrady bo nie bylo innej drogi. Jechalem ich autostrada moze z 5 KM. To jawne granie w CH... z turystami wrrr
kwota grzywny 210,21 zł 14,875 huf
kwota grzywny 127,19 zł 9000 huf
nr. wykroczenia , data, lokalizacja, opis i kwota PLN 210,21
Co to ma byc kwoty są niejasne, wpisy prawne tyczą sie jedynie windykacji na terenie węgier.
Skąd 2 kwoty grzywny ?
co to za grzywna te 9000huf ?
ktos wie co z tym zrobic?
Od razu mówie ze nie mam ochoty im płacic z uwagi na chwyt który zastosowali
. Otóż przejechalem przez węgry landówkami zwiedzając to i owo wiec winieta nie byla mi potrzebna, natomiast zeby wyjechac z wegier na slowacje droga M7 nie mogłem w zaden sposob ominąc autostrady bo nie bylo innej drogi. Jechalem ich autostrada moze z 5 KM. To jawne granie w CH... z turystami wrrr