To jest "bób-gulasz" (babgulyas- bogracs,, gulasz z fasolą), w kociołku, porcja dla 2 osób):
![[Obrazek: ed20a3b69d036e86.jpg]](http://images69.fotosik.pl/1141/ed20a3b69d036e86.jpg)
Na deser turos palacsinta vanilia (naleśniki szt. 2 z serem i sosem waniliowym oraz śmietanką w aerozolu, kelner zrozumiał):
![[Obrazek: e99c1854ae07b9a7.jpg]](https://images90.fotosik.pl/121/e99c1854ae07b9a7.jpg)
To z wczoraj. Dania, tak samo, jak wcześniejszy "talerz dla dwojga", są z Var Vendeglo Panzio, Sarospatak. Dziś była wieprzowina nadziewana grzybami i szynką. Ponieważ zamówiliśmy tylko jedną porcję - domyślny kelner przyniósł ją podzieloną na połowy, na dwóch talerzach, i oczywiście zapytał, czy jest OK. I to była słuszna decyzja. Nie wolno marnować jedzenia.
![[Obrazek: ed20a3b69d036e86.jpg]](http://images69.fotosik.pl/1141/ed20a3b69d036e86.jpg)
Na deser turos palacsinta vanilia (naleśniki szt. 2 z serem i sosem waniliowym oraz śmietanką w aerozolu, kelner zrozumiał):
![[Obrazek: e99c1854ae07b9a7.jpg]](https://images90.fotosik.pl/121/e99c1854ae07b9a7.jpg)
To z wczoraj. Dania, tak samo, jak wcześniejszy "talerz dla dwojga", są z Var Vendeglo Panzio, Sarospatak. Dziś była wieprzowina nadziewana grzybami i szynką. Ponieważ zamówiliśmy tylko jedną porcję - domyślny kelner przyniósł ją podzieloną na połowy, na dwóch talerzach, i oczywiście zapytał, czy jest OK. I to była słuszna decyzja. Nie wolno marnować jedzenia.

