02-09-2015, 16:57
Z powrotem w Sarospatak, Var Vendeglo.
Grecki talerz (potrawa regionalna
) - strzępki mięsa z frytkami i sosem tzatziki (po polsku mizeria). I tym razem zwykła porcja została podzielona na dwa talerze, dla głodnego byłoby może nieco za mało.
![[Obrazek: 9535a25da4ae98d0.jpg]](http://images66.fotosik.pl/1149/9535a25da4ae98d0.jpg)
Na deser "puchar Bodrogu" (puhar?) - lody z owocami i galaretką, pycha!
Grecki talerz (potrawa regionalna

![[Obrazek: 9535a25da4ae98d0.jpg]](http://images66.fotosik.pl/1149/9535a25da4ae98d0.jpg)
Na deser "puchar Bodrogu" (puhar?) - lody z owocami i galaretką, pycha!

![[Obrazek: ed3fc581435aa2a7.jpg]](http://images67.fotosik.pl/1150/ed3fc581435aa2a7.jpg)