21-08-2012, 9:36
(20-08-2012, 21:21)krzysztof73 napisał(a): Mimo wszystko, warto chyba poinformować, że w dniach 31.08. - 2.09. 2012 odbędzie się w Krośnie X Festiwal Win Węgierskich (www.portius.pl).
Tu na degustację do każdego winiarza z osobna trzeba wykupić bilet - w cenie 30-35 zł.
Rok temu byłem w Jaśle. Poznałem Ildiko ale zapamiętałem też ten duszny namiot. Bilety dzienne wprowadzone teraz to już postęp. Ciekawe tylko, czy można wyjść z namiotu z pełnym kieliszkiem, żeby posłuchac muzyki ze sceny, bez ryzyka zapłacenia mandatu? Może napisałbyś jeszcze dwa słowa o tym wytrawnym samorodnym (producent)?
Z Erdőbénye właśnie wróciłem. Bawiłem się na tyle dobrze, że musiałem przełożyć swój powrót do kraju z soboty na niedzielę. Dużo frajdy dały mi spotkania z polskimi i nie-polskimi miłośnikami win, osobami, które spotkałem w Bénye rok temu albo znałem dotąd tylko z sieci. Co do samego festiwalu to był chyba mniej intensywny niż poprzedni - a może tylko sprawił takie wrażenie ponieważ atrakcje rozłożono na cały weekend a wtedy skumulowały się w sobotę. W każdym razie, wybiorę się tam ponownie.
Rok temu byłem też w Krośnie. Podobało mi się.