22-08-2012, 17:50
W ubiegłym sezonie furorę w polskiej lidze zrobił Łotysz Artjom Rudniew, którego Lech Poznań pozyskał z Zalaegerszegi - ten świetny napastnik odszedł już do Bundesligi. Lech poszedł za ciosem i nabył kolejnego gracza z ligi węgierskiej - Lovrencsicsa Gergő z Lombard Pápa. Chyba po raz pierwszy Węgier ma szanse zostać gwiazdą polskiej ligi - debiut miał wyśmienity - gol i 2 asysty w meczu z Ruchem.
W europejskich pucharach zostały jeszcze 2 kluby z Węgier w Lidze Europejskiej - mistrz z Debrecena zagra (w Nyíregyháza!) z belgijskim Club Brugge, a Videoton Székesfehérvár z tureckim Trabzonsporem. Będzie bardzo, bardzo ciężko .
Z ostatniej chwili - Korona Kielce pozyskała gracza o nazwisku Székely János (ur. Temesvár/Timisoara) - obywatela rumuńskiego, ale nie tylko ja mam skojarzenia węgierskie.
W europejskich pucharach zostały jeszcze 2 kluby z Węgier w Lidze Europejskiej - mistrz z Debrecena zagra (w Nyíregyháza!) z belgijskim Club Brugge, a Videoton Székesfehérvár z tureckim Trabzonsporem. Będzie bardzo, bardzo ciężko .
Z ostatniej chwili - Korona Kielce pozyskała gracza o nazwisku Székely János (ur. Temesvár/Timisoara) - obywatela rumuńskiego, ale nie tylko ja mam skojarzenia węgierskie.