20-11-2016, 13:08
23 listopada, godz. 18.00, w Polkowicach w Restauracji Uniwersyteckiej ( ul. Skalników 6b) odbędzie się pokaz kulinarny w wykonaniu Jarosława Ogonowskiego Z PAPRYKĄ W TLE…
Jarosław Ogonowski – kucharz specjalizujący się w kuchni węgierskiej, obecnie zastępca szefa kuchni w restauracji Borpince.
MENU:
Bogracsgulas – pikantna węgierska zupa gulaszowa z wołowiną i kluseczkami goluszka.
Lecso z kiełbasą cipos i aromatycznym ryżem.
Gundel palacsinta, czyli naleśnik z musem orzechowym z rumem, polany dużą ilością specjalnej czekolady a następnie spirytusem i podpalony.
Jarosław Ogonowski – kucharz specjalizujący się w kuchni węgierskiej, obecnie zastępca szefa kuchni w restauracji Borpince.
MENU:
Bogracsgulas – pikantna węgierska zupa gulaszowa z wołowiną i kluseczkami goluszka.
Lecso z kiełbasą cipos i aromatycznym ryżem.
Gundel palacsinta, czyli naleśnik z musem orzechowym z rumem, polany dużą ilością specjalnej czekolady a następnie spirytusem i podpalony.