17-07-2017, 11:31
(17-07-2017, 11:01)Wojtas81 napisał(a): Nigdy nie doliczono mi prowizji przy transakcjach, zarówno debetówką, jak i kredytówką Pekao SA Mastercard. Z Visą miałem pewne kłopoty i szybko zrezygnowałem.
Jak nie prowizją to spreadem...
Regulamin kart kredytowych Pekao mówi,
"Transakcje dokonane za granicą przy użyciu kart są przeliczane z waluty transakcji na złote według kursu sprzedaży obowiązującego w Banku w dniu otrzymania zlecenia obciążenia limitu kredytowego, a w przypadku braku kursu Banku dla waluty, w której była dokonana transakcja – będą przeliczane z waluty transakcji na dolary amerykańskie według kursu stosowanego w dniu rozliczenia transakcji przez system płatniczy VISA (w przypadku kart VISA) lub system płatniczy MasterCard (w przypadku kart MasterCard) i następnie przeliczone na złote według kursu sprzedaży dolara amerykańskiego obowiązującego w Banku w dniu otrzymania zlecenia obciążenia limitu kredytowego."
Tabelę kursów masz na stronie banku
Dziś kurs sprzedaży forinta wynosi 1,4278 zł/100HUF
To jest ponad 4% więcej niż kurs 1,37 jakim się chwalił użytkownik.
Cytat:Bardziej obawiam się faktu, że już niedługo bankomaty Unicredit w Europie nie będą "nasze" i będą dziwne przeliczniki przy pobieraniu, nawet mimo rzekomych darmowych transakcji ze wszystkich bankomatów Europy.
Pocieszające jest, że Unicredit nadal jest udziałowcem Pekao, więc może jednak tego nie zlikwidują...