O właśnie ten kalkulator widziałem i pokrywa on się z informacjami z polskiej strony. Przy wpisaniu np. że dozwolona prędkość to 50 km, a jedziemy 64, wyskakuje 0 punktów i 0 HUF kary.Przy 66 km/h już mamy 3tyś HUF i 4 pkt kary. Nie zachęcam oczywiście do jazdy 'na styk' ale mnie jako kierowcę, cieszy że mam tam jakiś margines.
Odwrotnie np. nie lubię podróżować z PL do HU, przez Bańską. Trasa częściowo bardzo ładna ale wymagająca dużego skupienia. Do tego drugie skupienie na znakach, bo tam często 50 przechodzi w 70, 90, znów 50 itp. Łapię się na tym że bardziej skupiam się na znakach niż na drodze a nie podróżuje nią na tyle często bym znał tą drogę 'na pamięć'.
Niby tylko 400 km(licząc do Budapesztu) a wykańcza.
Odwrotnie np. nie lubię podróżować z PL do HU, przez Bańską. Trasa częściowo bardzo ładna ale wymagająca dużego skupienia. Do tego drugie skupienie na znakach, bo tam często 50 przechodzi w 70, 90, znów 50 itp. Łapię się na tym że bardziej skupiam się na znakach niż na drodze a nie podróżuje nią na tyle często bym znał tą drogę 'na pamięć'.
Niby tylko 400 km(licząc do Budapesztu) a wykańcza.