Zostań w domu: więc siedzę, przeglądam, porządkuję... jest tego trochę w kompie, duplikaty kasuję, nieaktualne wyrzucam.
Przeglądam moje pliki muzyczne, duuużo tego. W międzyczasie słucham węgierskiej grupy z Temerina "3+2" - grają weselny rock, na ludowo. Ciekawy jest jeden kawałek, który daaawno temu na "Bazarze Rużyckiego" grała też warszawska orkiestra podwórkowa, tylko trochę inaczej śpiewali. Pamiętam kilka początkowych słów: Popatrzcie frajery, na moje lakiery, czy nie ślicznie jest. Z tyłu nóżka zgrabna, buzia, pierś powabna, a także szykowny gest. Być może ktoś kojarzy?
Oto węgierska wersja 3+2 Együttes - "Add ide a didit"
Add ide a didit, a didit add ide.
Én a didit oda nem adom.
A didi hófehér, a didi kőkemény
A didi csábító, a didi jóóó
Przeglądam moje pliki muzyczne, duuużo tego. W międzyczasie słucham węgierskiej grupy z Temerina "3+2" - grają weselny rock, na ludowo. Ciekawy jest jeden kawałek, który daaawno temu na "Bazarze Rużyckiego" grała też warszawska orkiestra podwórkowa, tylko trochę inaczej śpiewali. Pamiętam kilka początkowych słów: Popatrzcie frajery, na moje lakiery, czy nie ślicznie jest. Z tyłu nóżka zgrabna, buzia, pierś powabna, a także szykowny gest. Być może ktoś kojarzy?
Oto węgierska wersja 3+2 Együttes - "Add ide a didit"
Add ide a didit, a didit add ide.
Én a didit oda nem adom.
A didi hófehér, a didi kőkemény
A didi csábító, a didi jóóó