06-12-2022, 10:42
Gábor Presser (74 lata) – węgierski muzyk rockowy, kompozytor. laureat wielu nagród ...
Ukończył konserwatorium w Budapeszcie. Grał w zespole Omega. Z jego inicjatywy powstał Locomotiv GT ...
Gábor Presser - "Olyan édes vagy nekem... Jesteś dla mnie takim słodkim..."
Én már annyi mérget nyeltem, aztán mégis itt vagyok ... Połknąłem już tyle trucizny, a jednak tu jestem
túl a gyógyszereken s ellenszereken ... po lekarstwach i odtrutkach
és ha kínálgatnak egyre többször hátat fordítok ... jeśli zalecają wciąż więcej, odwracam się plecami
olyan édes vagy nekem ... jesteś dla mnie takim słodkim
És ha éretlen gyümölcsből óh, már kaptam jó sokat ... A gdy niedojrzałego owocu, o... podano mi już całkiem sporo
ha savanyúan érkezem ... jeśli przyjeżdżam skwaśniały
s végre kéne már az életből egy másik változat ... i w końcu odczuwam potrzebę na całkiem inną wersję życia
A túlvilág majd összeadja minden bűnömet ... Świat pozagrobowy rozliczy mnie z każdego grzechu
s az ördög a vállamon bőg ... a diabeł ryczy na moim ramieniu
ő tudja, hogy csak rám emelted macskazöld szemed ... bo wie, że patrzysz na mnie zielono-kocimi oczami
s minden eldőlt ... i decyzja już zapadła ...
Ukończył konserwatorium w Budapeszcie. Grał w zespole Omega. Z jego inicjatywy powstał Locomotiv GT ...
Gábor Presser - "Olyan édes vagy nekem... Jesteś dla mnie takim słodkim..."
Én már annyi mérget nyeltem, aztán mégis itt vagyok ... Połknąłem już tyle trucizny, a jednak tu jestem
túl a gyógyszereken s ellenszereken ... po lekarstwach i odtrutkach
és ha kínálgatnak egyre többször hátat fordítok ... jeśli zalecają wciąż więcej, odwracam się plecami
És ha éretlen gyümölcsből óh, már kaptam jó sokat ... A gdy niedojrzałego owocu, o... podano mi już całkiem sporo
ha savanyúan érkezem ... jeśli przyjeżdżam skwaśniały
s végre kéne már az életből egy másik változat ... i w końcu odczuwam potrzebę na całkiem inną wersję życia
A túlvilág majd összeadja minden bűnömet ... Świat pozagrobowy rozliczy mnie z każdego grzechu
s az ördög a vállamon bőg ... a diabeł ryczy na moim ramieniu
ő tudja, hogy csak rám emelted macskazöld szemed ... bo wie, że patrzysz na mnie zielono-kocimi oczami
s minden eldőlt ... i decyzja już zapadła ...