(03-07-2025, 12:31)michalf500 napisał(a): Właśnie o to chciałem dopytać. Nie szukam na siłę tych oszczędności, gdybym szukał, to prawdopodobnie nie zdecydowałbym się na wyjazd na wyścig. Po prostu jestem ciekaw jak to jest na Węgrzech. U nas w Polsce nie zawsze opłaca się jechać autostradami czasowo i kosztowo, a wręcz czasami lokalnymi drogami jest przyjemniej i taniej, a w przypadku korków nie raz i szybciej. Skoro tak piszesz, to rzeczywiście tylko autostradami. Jeśli chodzi o np Słowację, to też lepiej darować sobie alternatywne drogi i wybrać autostradę? Orientujeez się jak tam sprawa wygląda? Co do spania, zostaję przy swoim pensjonacie. W niektórych miejscach jest dobrze rozwinięta infrastruktura moteli, stacji z prysznicami itp. Pytam o wszystko, bo po prostu chcę mieć pewność i jak najlepiej zorganizować sobie ten wyjazd.
Hej, daruj sobie autostradę na Słowacji, od Preszowa do Koszyc i z powrotem możesz pojechać równoległą, z Tarnowa zawsze jeżdżę tak, do zrobienia w 3 godziny do granicy węgierskiej, jak jedziesz w weekend nawet mniej
https://maps.app.goo.gl/hJnqNVn9gQjFQCB26
Na Węgrzech tylko autostrady, jazda lokalnymi pod Budapeszt to znacznie wydłużony czas dojazdu, radary po drodze, i patrole lotne też
Pozdrawiam,