Wyjazd na F1 na Hungaroring, pytania i porady.
(03-07-2025, 14:34)bastus2 napisał(a): Hej, daruj sobie autostradę na Słowacji, od Preszowa do Koszyc i z powrotem możesz pojechać równoległą, z Tarnowa zawsze jeżdżę tak, do zrobienia w 3 godziny do granicy węgierskiej, jak jedziesz w weekend nawet mniej
https://maps.app.goo.gl/hJnqNVn9gQjFQCB26
Na Węgrzech tylko autostrady, jazda lokalnymi pod Budapeszt to znacznie wydłużony czas dojazdu, radary po drodze, i patrole lotne też Uśmiech 
Pozdrawiam,

Fakt, skoro na Słowacji jest spoko droga, to bez sensu jechać płatną, jak istnieje dobra alternatywa darmowa. Właśnie o to mi chodziło w tym temacie, żeby poznać różne takie aspekty przed podróżą. Jeśli pojadę samochodem, to rzeczywiście zdecyduję się na winietę na Węgry, a Słowację objadę tą trasą co podałeś, już zerknąłem na nią właśnie i wydaje się spoko Uśmiech  Patrzyłem na winiety i w tym przypadku wiadomo, że w grę wchodzi na 10 dni, bo w 1 dzień się nie wyrobię. Są opcje na wszystkie autostrady (cały kraj) lub jakieś regionalne. Oczywiście rozumiem, że najlepiej i najbezpieczniej będzie wykupić winietę na wszystkie autostrady?

(03-07-2025, 14:38)Waldek napisał(a): Na temat opłat za autostrady na Słowacji znajdziesz informacje w naszym forum w dziale Jak dojechać.
Dojazd z Vácu na tor F1 w Hungaroring (Mogyoród) środkami komunikacji publicznej jest prostszy niż myślisz. Szukanie miejsca na parkingu przy torze F1 i sam dojazd tam samochodem osobowym do łatwych nie należy.
Trasę komunikacją publiczną możesz wyznaczyć np. na stronie https://emma.mav.hu
Z Tarnowa masz bezpośredni pociąg do Vácu  - na stronie kolei węgierskich oznaczony EC 114 BÁTHORY EuroCity (na PKP EC 114 Cracovia).
Odjazd z Tarnowa  10:06, przyjazd do Vácu: 19:15.
Promocyjna cena biletu w 2 klasie 107,07 zł.
Dużo informacji o węgierskim wyścigu F1  znajdziesz na stronie:
https://hungaroring.hu/site/hu/versenyek/2025-formula-1-magyar-nagydij

Bardzo kusząca opcja również, szczególnie kosztowo i chyba większa wygoda, jeśli chodzi o jazdę. Powrotna droga też widzę, że w bardzo przyzwoitej cenie (ok 150zł). A czy komunikacja miejska, te połączenia w czasie wyścigu nie będą bardzo przeładowane?
Co do parkingu przy Hungaroringu, czytałem gdzieś, że w sumie najgorzej jest po wyścigu, zazwyczaj trzeba wystać się w korku 2-3h, żeby odjechać z pod toru. Podobno z parkingiem przed wyścigiem, o ile się nie przyjedzie zbyt późno, zawsze znajdzie się jakieś darmowe miejsce? Rzekomo na polach jest dużo miejsc parkingowych. Ja mam bilet na niedzielę tylko, ale z miejscem numerowanym, siedzącym na trybunie. Mam nadzieję, że jakbym był nie bardzo za wczasu, a tak nawet max godzinę przed wyścigiem, to nie byłoby problemu z wejściem na tor?

(03-07-2025, 15:25)ex-komar napisał(a): Byłem na kilku wyscigach F1 i wrazenia sa 10x mocniejsze niz w TV
Jak najbardziej jedz i sam sie przekonaj, nie pozalujesz
tapatalk
brak polskich liter

Ja bardzo się jaram, że tam będę, już nie mogę się doczekać Szeroki uśmiech  Od kilkunastu lat regularnie oglądam F1, w zasadzie dzięki Kubicy się zainteresowałem, a po zakończeniu jego kariery miłość do wyścigów pozostała Szeroki uśmiech  Też myślę, że nie pożałuję, a jak mi się wyścig na żywo spodoba i "złapię bakcyla", to kto wie, być może w następnych latach też pojadę na Węgry albo jakiś inny wyścig, np. Austrię, jeden gość mi polecał, mówił, że mega atmosfera na Spielbergu.  Jeżeli byłeś na Hungaroringu i miałbyś chwilę, to miałbym kilka pytań organizacyjnych, jeśli to nie problem Szeroki uśmiech

P.S. Jeśli na początku tematu trochę chaotycznie napisałem, wybaczcie, to zapewne przez późną porę tworzenia tematu Szeroki uśmiech
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Wyjazd na F1 na Hungaroring, pytania i porady. - przez michalf500 - 03-07-2025, 18:43