Wyjazd na F1 na Hungaroring, pytania i porady.
(04-07-2025, 11:10)ex-komar napisał(a): Bylem na Monzy, Monaco, Zandvoort i 2x na H-ringu
Pytaj ale loguje sie rzadko bo pracuje w transporcie Wegry - Niemcy

tapatalk
brak polskich liter

Ooo, widzę, że super dorobek, "zazdraszczam" Szeroki uśmiech  Ja też chciałbym przynajmniej kilka torów zobaczyć, ale najpierw zaczynam przygodę z Hungaroringiem, gdyż jest najbliżej.

Mam pytanie odnośnie dojazdu na tor samochodem, podobno tam zawsze znajdzie się jakieś miejsce na jakimś parkingu, ponoć tam sporo tego miejsca, ktoś mi mówił, że są duże parkingi na polach? Zakładając, że pojadę samochodem, to o której godzinie najlepiej być tam w okolicach toru, żeby zająć miejsce, dojść do bramek? Mam bilet na trybunę, więc domyślam się, że nie byłoby problemu z wejściem tak jak podobno jest trudniej na general admission - czyli na trawkę? Bo słyszałem, żeby zająć dobre miejsce na trawce, to trzeba być wcześniej, a jak to jest z numerowanym miejscem na trybunie? O której być najlepiej, żeby spokojnie wejść i usiąść, żeby nie przyjechać bardzo za wczasu, jak również nie stać w długich kolejkach na bramce i nie "spóźnić" się na wyścig? Sprawdzanie biletów idzie tam sprawnie? Co do wyjazdu z parkingów przytorowych, to nawet liczę się z tym, że jeśli wybiorę samochód, to będę czekał te 2h w korku. Najważniejsze jest, żeby dojechać spokojnie, zaparkować, obejrzeć wyścig, a korek niewskazany wiadomo, ale już po wyścigu jestem w stanie go zdzierżyć, byle nie władować się w korek jakiś przed wyścigiem, dlatego pasuje być wcześniej. Niby trywialne pytania, ale w sumie nigdy nie byłem na wyścigu, a chciałbym wiedzieć możliwie jak najlepiej wszystko przydatnie, żeby nie być niczym zaskoczonym.
A jak to jest z jedzeniem i wodą? Gdzieś czytałem, że max 0.5l wody można wnieść, jedzenia też tam niewiele, z powerbankami są różne zdania, jedni piszą, że można, inni, że nie... To samo z jedzeniem i wodą, niektórzy pisali na forach, że w ogóle tego nie sprawdzają.

Jeszcze się waham nad tym pociągiem do Vacu i stamtąd dostać się jakoś komunikacją miejską/lokalną na tor, tylko się tak zastanawiam czy przed i po wyścigu nie będzie za bardzo przeładowana i czy komfortowo da się dojechać/wrócić do miejsca docelowego. W zasadzie jeśli chodzi o podróż pociągiem, tylko to mnie nurtuje czy idzie tam z przejazdem na tor komunikacjami lokalnymi wszystko sprawnie, czy niekoniecznie.

Jakbyś znalazł chwilkę i odpisał mi na moje pytania, a nawet dorzucił coś od siebie, co powinna wiedzieć osoba, która udaje się pierwszy raz na wyścig, a co powinienem wiedzieć, to proszę napisz, będę bardzo wdzięczny Szeroki uśmiech
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Wyjazd na F1 na Hungaroring, pytania i porady. - przez michalf500 - 05-07-2025, 1:25