18-12-2012, 22:45
Jo napod... no popatrz, ten pomnik na Wałowej stoi stosunkowo niedawno ale najważniejsze jest mauzoleum, gdzie wbrew plującemu jadem księciu kardynałowi Sapiesze złożono doczesne szczątki Generała!
![[Obrazek: 179px-Tarn%C3%B3w%2C_Mauzoleum_Genera%C5...a_Bema.jpg]](http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f0/Tarn%C3%B3w%2C_Mauzoleum_Genera%C5%82a_J%C3%B3zefa_Bema.jpg/179px-Tarn%C3%B3w%2C_Mauzoleum_Genera%C5%82a_J%C3%B3zefa_Bema.jpg)

Mam blisko bo circa 350 km spod chałupy pod domek, więc nawet weekendy wchodzą w grę... imponuje mi spokój, atmosfera i rodzinność Węgrów... czasem czuję się tam lepiej, niż w RP
fvg napisał(a):PS. Strasznie zazdroszczę domkuUdało mi się rzutem na taśmę tuż przed podwyżką cen materiałów budowlanych na Węgrzech... węgierscy przyjaciele dali ziemię, ja domek i teraz mamy wspólnotę plemienną

Mam blisko bo circa 350 km spod chałupy pod domek, więc nawet weekendy wchodzą w grę... imponuje mi spokój, atmosfera i rodzinność Węgrów... czasem czuję się tam lepiej, niż w RP