Proponuję zmienić nazwę wątku na „Budapeszt wczoraj, dziś i jutro”. Myślę, że będzie to doskonałe miejsce na dyskusję w temacie tego, jak zmieniało się to miasto na przestrzeni wieków, tak więc znajdzie się tu dostatecznie sporo przestrzeni na zdjęcia stare jak i na plany i fotki nowowybudowanych budynków.
Tak jak Wy kocham to miasto i musze powiedzieć o wiele bardziej podoba mi się podejście do zabudowy przestrzeni miejskiej. A szczególnie podoba mi się rewitalizacja V dzielnicy w ramach planu „A jövő városa”. Latarnie wyglądające jak drzewa są fantastyczne
Tutaj kilka symulacji, niektóre zostały zrealizowane, niektóre nigdy nie będą…
Plan zagospodarowania św.pamięci Placu Moskwy
Rewitalizacja najbardziej straszącego i zarazem ciekawego budynku na Wzgórzu Zamkowym vis a vis Teatru Zamkowego:
Plan zabudowy (zrealizowany z powodzeniem) starych magazynów za Halą Targową:
Bardzo ciekawy pomysł (wspomniany już gdzieś na forum) umieszczenia na Górze Gellerta iglicy z windą widokową.
Oby doszedł do skutku plan odnowienia/przebudowy ruin Varkertbazar u podnóża Wzgórza Zamkowego, dawniej działał tam klub młodzieżowy, niestety po wypadku w trakcie jednego koncertu został zamknięty i od 30 lat niszczeje...a szkoda, bo miejsce jak i umiejscowienie przy rzece – coś pięknego!
Mam mieszane uczucia, w wielu miastach połączenie tradycji z nowoczesnością się sprawdza, ale nie wiem czy akurat w tym przypadku...
Próby stworzenia w południowych dzielnicach blisko Csepel centrum biznesowego
Tak jak Wy kocham to miasto i musze powiedzieć o wiele bardziej podoba mi się podejście do zabudowy przestrzeni miejskiej. A szczególnie podoba mi się rewitalizacja V dzielnicy w ramach planu „A jövő városa”. Latarnie wyglądające jak drzewa są fantastyczne
Tutaj kilka symulacji, niektóre zostały zrealizowane, niektóre nigdy nie będą…
Plan zagospodarowania św.pamięci Placu Moskwy
Rewitalizacja najbardziej straszącego i zarazem ciekawego budynku na Wzgórzu Zamkowym vis a vis Teatru Zamkowego:
Plan zabudowy (zrealizowany z powodzeniem) starych magazynów za Halą Targową:
Bardzo ciekawy pomysł (wspomniany już gdzieś na forum) umieszczenia na Górze Gellerta iglicy z windą widokową.
Oby doszedł do skutku plan odnowienia/przebudowy ruin Varkertbazar u podnóża Wzgórza Zamkowego, dawniej działał tam klub młodzieżowy, niestety po wypadku w trakcie jednego koncertu został zamknięty i od 30 lat niszczeje...a szkoda, bo miejsce jak i umiejscowienie przy rzece – coś pięknego!
Mam mieszane uczucia, w wielu miastach połączenie tradycji z nowoczesnością się sprawdza, ale nie wiem czy akurat w tym przypadku...
Próby stworzenia w południowych dzielnicach blisko Csepel centrum biznesowego
Waldemar Kugler - pilot wycieczek, przewodnik.
Węgry dla każdego!
Węgry dla każdego!