14-03-2016, 22:28
Byłem w NB ze sześć razy, ale nie miałem żadnych zajść z Cyganami. Na kąpielisku jest bufet, nic szczególnego, w mieście szczerze polecam Hardi Csarda (w połowie drogi od ronda w kierunku Tesco (od kąpieliska to 2-km).
Baseny termalne we wschodnich Węgrzech
|
14-03-2016, 22:28
Byłem w NB ze sześć razy, ale nie miałem żadnych zajść z Cyganami. Na kąpielisku jest bufet, nic szczególnego, w mieście szczerze polecam Hardi Csarda (w połowie drogi od ronda w kierunku Tesco (od kąpieliska to 2-km).
14-03-2016, 22:52
może trzyma ich w ryzach? Pytam, bo do lokali chodzę zazwyczaj pod koniec dnia i wracam po zmroku, to wygląda na główny minus kempingu - w sensie brak jakiejś knajpy, nie Cyganie
Po rozkładzie wymienionych wcześniej cygańskich ulic już wiem czemu wszystkie knajpy są na południe od linii kolejowej
15-03-2016, 19:47
Grillowanie na kempingu to przecież nasz sport narodowy! W Sarospataku w weekendy do każdego gniazdka włączony jest przedłużacz z 4 gniazdkami, do każdego gniazdka tego przedłużacza kolejny przedłużacz z czterema gniazdami, a dalej 4 grille elektryczne albo czajniki, co chwilę gaśnie światło i ktoś idzie załączyć bezpiecznik
17-03-2016, 12:45
lubię grillować ale u siebie na działce Jeśli jadę gdzieś za granicę, to wolę zjeść sobie coś miejscowego w lokalu Co prawda ostatnio w Szwecji złamałem tą zasadę i urządziliśmy sobie jednorazowego grilla, ale tam ceny w lokalach zdecydowanie nie zachęcają do odwiedzin
01-08-2016, 18:15
Podbiję temat - w sobotę wyjeżdżam do Nyirbator Czy oprócz wspomnianego tutaj Hardi Csarda są w mieście jakieś miejsca ze smacznym jedzeniem?
01-08-2016, 18:26
(01-08-2016, 18:15)Pudelek napisał(a): Podbiję temat - w sobotę wyjeżdżam do Nyirbator Czy oprócz wspomnianego tutaj Hardi Csarda są w mieście jakieś miejsca ze smacznym jedzeniem? Kakukk Étterem - Nyírbátor Szabadság tér 21. > http://kakukketterem.hu/ Burrito Gyros és Hamburger - Nyírbátor, Szentvér Utca 1. Csekő Kávéház - Nyírbátor, Bajcsy-Zsilinszky u. 62. Club Bowling 34 - Nyírbátor, Pócsi út 94. Lion Cafe és Bisztró - Nyírbátor, Ady Endre út 13. Napsugár Kávézó - Nyírbátor, Zrínyi utca 15.
Wróciłem wczoraj z wojaży które zacząłem właśnie w Nyirbator Kemping faktycznie fajny, zwłaszcza wstęp na baseny w cenie Tyle tylko, że nikt nie powiedział, że trzeba codziennie go aktywować wejściem przez główną bramą Minusy widzę tam dwa - stosunkowo daleko od miasta oraz spora ilość ludzi z Polski z których nie wszyscy potrafili zrozumieć, iż nie są na kempingu sami. Zwłaszcza Rzeszów i okolice dawał się we znaki w nocy...
Sama miejscowość sympatyczna. Migrantów nie widać Cyganie wyleźli w centrum dopiero w poniedziałek rano do sklepów. Mieliśmy jednak pecha z jedzeniem - w sobotę wszystkie restauracje były albo zamknięte albo zajęte przez wesela. Z hamburgerów zrezygnowaliśmy z premedytacją, mogę je zjeść u siebie Wylądowaliśmy w końcu w spelunce na palince i piwie za jakieś 2,2 złotych za 0,4 W niedzielę udaliśmy się do polecanej przez eplusa knajpy niedaleko Tesco, która miała być czynna do 20-22 (specjalnie przebiegłem się tam wcześniej zobaczyć), ale przed 19-tą już ją zamykali. Ostatecznie zjedliśmy w lodziarni, która serwowała też normalne jedzenie i była czynna w normalnych godzinach.
24-09-2017, 22:03
Planuję właśnie objazdówkę po Siedmiogrodzie, z wjazdem do Rumunii w okolicach Debreczyna i wyjazdem w okolicach Segedynu.
Zastanawiam się nad Makó (termy Hagymatikum). Położenie koło Segedynu, dobre na relaks w drodze z/do Czarnogóry/Bułgarii/Rumunii. Na pierwszy rzut oka fajnie wygląda basen pływacki, 33 m długości... ale potem patrzę i tylko 1 m głębokości, a w ogóle najgłębsze co tam mają to 1,2 m - tak wynika z ichniej strony WWW. Był tam może ktoś z "naszych" i wyrobił sobie zdanie? |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|