09-11-2017, 10:36
(08-11-2017, 15:18)piablo75 napisał(a): Ktoś tu chyba nie zauważył iż nie ma czegoś takiego jak Afroafrykanin ..
Kolega eplus użył wg mnie sprytnego wybiegu słownego ...
To eplus ma racje iż nawet sprowadzenie kilkudziesięciu milionów mieszkańców Afryki do Europy czy innych krajów nie załatwi problemów ekonomicznych Afryki...
Zauważył, zauważył...
Z faktu, że przedstawione przez @eplus liczby są zbliżone do prawdziwych (a nie zamierzam rozprawiać o tym jakie są tej prawdy bliższe, bo to nieistotne) - z tego faktu nic nie wynika. I o to chodzi w tej całej sprawie.
Krótko:
1. Jeśli jest ileś milionów ludzi w "biednych krajach", to nie znaczy że tyle samo jest biednych ludzi tamże, a jeszcze mniej z tego wymaga pomocy. Zatem te "miliardy" służą tylko do straszenia.
2. Nikt tego nie napisał jawnie, ale takie tombakowe myśli jak przytoczył @eplus mają w domyśle taki wniosek - skoro nie możemy pomóc wszystkim to nie pomagajmy nikomu. To jest bzdura. Typowe zawołanie złodzieja jest - czemu mnie karzecie, inni też kradną. Czy to znaczy że należy zrezygnować z wymiaru sprawiedliwości bo łapiemy jednego złodziej a dwóch nam ucieka? Ten sposób myślenia (wracam do migrantów) jest tak absurdalny, że nikt się nie odważy przedstawionego przeze mnie wniosku jawnie podać, poprzestaje się na żonglerce i straszeniu miliardami, a dalej jest "hehehe..." albo "smile" i już wszyscy zadowoleni...
Dobra, się wywnętrzyłem, ale na ten temat już nie będę dyskutował.
Wolałbym się trzymać tematyki wątku.
To teraz są "konzultacio", tak?
A kiedy będzie jakaś forma głosowania nad tym, co ludzie po tych konsultacjach sądzą? Jakieś podsumowanie?