19-04-2020, 18:24
(19-04-2020, 15:54)Sztasek napisał(a):(19-04-2020, 13:52)Slavekk napisał(a): Wcale to dobrze nie wygląda jeśli się zauważy, że oba nasze kraje są też w ogonie jeśli chodzi o badania na 1 milion.
Mamy stłuczony termometr i dlatego "nie stwierdzamy podwyższonej temperatury"
Typowa propaganda autorytarnych reżimów.
Dzięki owemu "autorytarnemu reżimowi" w okresie pandemii:
- nie muszę stać w kolejce po zakupy, w wydzielonych dla mnie godzinach nie ma kolejek
- nie muszę iść do lekarza po recepty, wystarczy telefon do lekarza i do apteki. Odbiór leków bez kolejki o określonej godzinie.
- dostałem gratis 2 maseczki wielokrotnego użytku (możliwość prania, strylizowania)
- wolno mi pójść na działkę w dowolnej porze dnia, popracować, grylować i napić się wina
- w każdej chwili mogę jeździć na rowerze, wyjść na spacer
- nie tylko w dzień, ale i w nocy wolno wędkować
- mogę swobodnie zatankować i pojechać autem dokąd chcę (wyjątek stanowią miejsca i tereny zamknięte w "łykendy")
... dzięki zakazom nałożonym na obywateli nie zaraziłem się koronawirusem
... nie zgadzam się z "krzyczalskimi", że wprowadzone rozporządzenia i zakazy ograniczją moją wolność osobistą
Są "reżimy" i "reżimy" Co do Orbana stosunek mam jaki mam, ale od dawna uważam, że w pewnych kwestiach jest on znacznie bardziej pragmatyczny od Jarosława. Choć w Polsce też można było swobodnie tankować, nawet paliwo
A jakie miejsca są zamknięte w weekendy?