28-04-2026, 13:34
(28-04-2026, 8:36)eplus napisał(a): Zobacz, jaką laurkę w Wikipedii ma Kabel Wałęsa.(...)
Możesz napisać sprostowanie do redakcji Wikipedii.
Jeśli, według Ciebie tyle z z Wałęsy zasługuje na pamięć to świat uważa inaczej.
Nie miejsce pochówku jest najważniejsze i okoliczność śmierci, a raczej to co w życiu się robiło.
Myślę, że Wałęsie wielu ludzi ma za co dziękować.
Czy będą dziękować facetowi, który wyłudził mieszkanie od schorowanego człowieka, dowoził prostytutki do
hotelu, uczestniczył w kibolskich ustawkach, zapomniał zapłacić za służbowe apartamenty, ...?
Mam nadzieję, że nie.
Gratuluję wykształcenia syna ! Nie zapominaj, że to głównie jego zasługa. Finansowałeś jego edukację? Na pewno Ci podziękował.
Wiem też, że nawet wśród profesorów spotyka się chamów, jeden, nawet wyznaczony przez wodza, "maszynistą" został.
Ale wracając na Węgry to sytuacja łatwa nie jest i nie będzie. Nie ma co liczyć na cuda, a społeczeństwo tego nie rozumie. Plusem Magyara jest to, że ma konstytucyjną większość w parlamencie i całkiem inna rola prezydenta.
Łatwiej będzie pogonić złodziei i odebrać im majątki zgodnie z prawem. Choć np. prezydent Węgier nie myśli na razie na dobrowolnym odejściu z urzędu. Całkowicie to niezrozumiałe, tolerował rozkradanie państwa i nawet raz nie zaprotestował. Słuszne Magyar nazywa go marionetkę Orbána.
Wiktorka chyba zajęty jest spisywaniem majątku schowanego u współpracowników. Nie przewidywał klęski wyborczej. Gdybyś posłuchał wywiadu z ministrem spraw zagranicznych i handlu (donosicielem do Moskwy) to byś się zdziwił. Péter Szijjártó zapytany przez dziennikarza dlaczego kampania w mediach była taka ostra, odpowiedział, że nie wie. Telewizji nie ogląda, polityką w domu się nie zajmuje, nie wie na co poszły ogromne pieniądze z firmy jego żony. Pewnie na życie. Niezręcznie udawał człowieka maksymalnie odklejonego od rzeczywistości. Cała bana żyła w bańce szczęścia!
Syn byłego prezesa Węgierskiego Banku Narodowego dał przykład jak się spieprza do ZEA. Izrael już ich broni swoją żelazną kopułą.