Liczba postów: 6,284
Liczba wątków: 11
Reputacja:
2,573
Slavekk - nie wiem dlaczego takim tonem piszesz post, uważam że jest to opryskliwość z twojej strony.
Osoba kupująca winietkę nie musi znać języka, ale ma obowiązek sprawdzić wprowadzane dane na niewielkim monitorze, który wyraźnie pokazuje wprowadzane dane do systemu. Dane dla polskiego dowodu rejestracyjnego: PL + numer rejestracyjny pojazdu + wysokość opłaty z datą ważności winietki.
Liczba postów: 796
Liczba wątków: 18
Reputacja:
101
Nie wiem czy to opryskliwość, ale zawsze mnie śmieszą ludzie, którzy na poważnie powtarzają teksty typu "no przecież to oczywiste, ze trzeba trzymać się procedury/regulaminu/cholerawieczegojeszcze".
Uważam to za śmieszne i pośrednio ludzi, którzy tej śmieszności nie widzą też uważam za śmiesznych.
A przykład, jak łatwo sobie poradzić, dawany przez człowieka biegle władającego tym pogańskim językiem, to nawet nie jest śmieszny, ale żeby nie być opryskliwym....nie kontynuuję.
Liczba postów: 46
Liczba wątków: 0
Reputacja:
23
Szanowni koledzy, jak jesteś w podróży to dużo ważniejszymi rzeczami się zajmujesz , Ja też miałem przygodę z e-vinetą ,opisałem tu to na forum, w miarę znam j.węgierski a jednak padłem ofiarą czyjejś głupoty ,sprawdziłem nr.rejestracyjny auta zgadzał data zgadzała się więc w drogę a tu masz babo placek przychodzi kara za jazdę po drogach płatnych na Węgrzechbez e-viniety , dobrze że pamiętałem że trzeba tą e-vinetę trzymać trochę dłużej i to mnie uratowało,ale na tej vinecie jest też nazwa kraju z którego pochodzi auto w moim przypadku napisano Cech orsag i to kosztowało mnie 200zł.Pozdrawiam wszystkich serdecznie i jak najmniej takich przygód życzę.
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Witam
A co mam zrobić jak potwierdzenie że zła literką wysłałem? Jechałem we wrześniu a wezwanie dostałem w kwietniu.
Liczba postów: 3,685
Liczba wątków: 85
Reputacja:
2,449
Była już tu opisywana procedura reklamacyjna,, poszukaj we wcześniejszych postach. Koszty manipulacyjne są trochę niższe od kwoty żądanej kary. Trzeba udowodnić opłacenie winiety z błędnym numerem rej. i napisać sprostowanie.