31-08-2021, 8:57
Eger nocą
Eger
|
31-08-2021, 8:57
Eger nocą
31-08-2021, 18:33
Kowcio super fotki...i miłe wspomnienia patrząc na pogodę za oknem. Chyba rozpalę dzisiaj w kominku i huknę sobie lampkę .
01-09-2021, 7:08
01-09-2021, 20:36
Bardzo ładne fotki. Wiem jak trudno zrobić poprawne ujęcie z White Star bez refleksów albo innych zasłaniaczy (przez szparę nad drzwiami, czy z "przyłożenia" do szyby ?). Tylko nie rozumiem dlaczego mnie na tych zdjęciach nie ma .
Ze swojej strony dodam podgląd na to co można było zobaczyć na festiwalu Egri Bikavera:
04-09-2021, 18:16
Kowcio, Oldman dziękuję za zdjęcia ! Myslami jestem w Egerze otworzyłam czerwone wino, rozpalam kominek <3 byle do wiosny ...
08-09-2021, 13:04
Witam, nie mogę znaleźć tematu o Egerszalok wiec zapytam w ogólnym temacie czy był ktoś ostatnio i czy lepiej nie pojechać na termy w Egerze, tylko dla doprecyzowania termin wyjazdu to listopad wiec raczej cieple baseny wchodzą w grę i miło by było jak by były na zewnątrz.
08-09-2021, 19:44
Jaka jest obecnie sytuacja na basenach termalnych, czy baseny są czynne, jakie są obostrzenia? Czy ktoś ma aktualne informacje?
09-09-2021, 9:57
Co do Egerszaolok, to zależy czego oczekujesz od term.
W samym Egerszalok masz do dyspozycji baseny w hotelu Saliris (dostępne dla nie-gości), multum basenów, baseników, brodzików, spa itd., wraz z basenem zewnętrznym połączonym śluzą z wewnętrzną częścią obiektu. Woda oczywiście termalna, na zewnątrz można kapać się nawet spokojnie w styczniu, sam to zaliczyłem. Nowocześnie i - jak na Węgry - dobra organizacja. Poniżej Salirisa jest kąpielisko otwarte Nosztalgia, trzy baseny z różnymi temperaturami, nie za wielkie. Warunki na poły polowe, kiepskie szatnie, o toaletach nie wspominając, sauna i bufet, oraz.... Oraz własnie - Nosztalgia. Moje ulubione kąpielisko. Czynne do 23.00, w weekendy nawet do 1.00. Zdominowane przez lokalsów, z bardzo liberalną obsługą (pić wina i piwa nie wolno, ale można). Takie westchnienie do czasów minionych. Eger to łaźnie cesarsko-królewskie, mają swój klimat, tez jest spora część zewnętrzna, woda chłodniejsza niż w Egerszalok, ale zimą też da się posiedzieć na zewnątrz. Czyli gradacja jest taka: prosta Nosztalgia, stare i tylko lekko unowocześnione baseny w Egerze, oraz nowoczesny Saliris. Jak chcesz więcej info, to pytaj o konkretne rzeczy, bo nie wiem co jeszcze napisać. Co do obostrzeń, to istnieją tylko teoretycznie. Czasem gdzieś wisi jakiś plakat, parę razy nawet widzieliśmy (połowa sierpnia) pojemniki ze środkami odkażającymi. A raz nawet starszą Węgierkę w maseczce. Na "nosacza" ale miała. A poza tym piekła nie ma. To samo wszędzie - restauracje, sklepy, centra handlowe. W centrum handlowym w Egerze byliśmy jednymi ludźmi w maseczkach. Można powiedzieć, że w Polsce panuje żelazna dyscyplina epidemiologiczna, w porównaniu.
Zdjęcia: https://forum.wegierskie.com/Po%C5%BCegn...ht=saliris
Obostrzenia nie istnieją teoretycznie - na początku wakacji prawie w całości zostały zniesione i wszystko jest legalnie.
09-09-2021, 13:07
(09-09-2021, 10:10)eplus napisał(a): Obostrzenia nie istnieją teoretycznie - na początku wakacji prawie w całości zostały zniesione i wszystko jest legalnie. ten wakacyjny luzik troche dolozyl do pieca komitat w czerwonej strefie i mamy wiecej zachorowan od budapestu kurde kiedy to sie skonczy tapatalk brak polskich liter
Nie odpowiadam na prywatne wiadomosci - z wielu powodow
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|