Liczba postów: 14
Liczba wątków: 1
Reputacja:
1
Podobnoż teraz przy każdym wejściu do metra sprawdzają bilet, i z tego powodu warto zapewne zakupić na ten bilet jakąś obwolute by go ciągle z portfela nie wyciągać.
Stąd pytanie - jaki format ma obecnie bilet z automatu / z kasy?
Liczba postów: 121
Liczba wątków: 2
Reputacja:
79
Nie, bilet jest wielkości +- karty kredytowej, spokojnie zmieści ci się w portfelu.
Liczba postów: 69
Liczba wątków: 4
Reputacja:
31
Bilet duży nie jest, wielkości wizytówki, nawet trochę mniejszy. Ja swój miesięczny noszę w oprawce gdzie jest też dowód osobisty, TAJ, karta podatkowa, rejestracja i adresówka, wchodzi bez problemu. A co do sprawdzania przy wejściu do metra to nie teraz sprawdzają a zawsze tak robili, podobnie na niektórych liniach autobusowych (te z oznaczeniem, że wsiadać tylko przednimi drzwiami oraz wszystkie międzymiastowe Volanbus) i wszystkich liniach trolejbusowych zaczynających się od cyfry 7. Co do obwoluty to tylko raz mi się zdarzyło by kanar miał skaner i sprawdzał kod z tyłu biletu, zwykle wystarczy tylko machnąć nim na wejściu.
Liczba postów: 33
Liczba wątków: 3
Reputacja:
17
czy w metrze oprócz automatów są kasy biletowe? Chodzi konkretnie o stację M1 przystanek Hosok tere.Automatu nie ogarne bo z językami obcymi u mnie cienko.W kasie pokazałabym wzór biletu 24H( taki właśnie potrzebuję) Pomózcie proszę.
Liczba postów: 1,765
Liczba wątków: 236
Reputacja:
1,039
jdubowskiPodobnoż teraz przy każdym wejściu do metra sprawdzają bilet, i z tego powodu warto zapewne zakupić na ten bilet jakąś obwolutę by go ciągle z portfela nie wyciągać.
Stąd pytanie - jaki format ma obecnie bilet z automatu / z kasy?
Trochę późno, ale jak mówi powiedzenie lepiej późno niż wcale.
Wymiary biletu 24, 48, 72 godzinnego oraz tym podobnych to 56 mm x 86 mm .
Liczba postów: 69
Liczba wątków: 4
Reputacja:
31
Wie ktoś jak tam z wdrażaniem tego całego Rigó? Czyli dla niepesztańskich (czy tam budziańskich w mym wypadku) elektronicznego biletu.