12-04-2020, 9:02
Wszystkiego najlepszego, moi mili! Wesołych Świąt!
Masz własną stronę internetową? Pomóż promować Forum Węgierskie!
Husveti coś tam unnepeket!
|
12-04-2020, 9:02
Wszystkiego najlepszego, moi mili! Wesołych Świąt!
Masz własną stronę internetową? Pomóż promować Forum Węgierskie!
(11-04-2020, 21:28)czesieko napisał(a):"czesieko" ... kończy się na "o" - mamy tutaj rodzaj nijaki.(11-04-2020, 20:42)oldman58 napisał(a): Dobry żart - eplus. Może (to słowo mi się przykleiło) młodsze pokolenia wypracują sobie nowe formy odmiany osobowej. Dla mnie już pozostanie po staremu. Kiedy słyszę w telefonie męski głos, to nie wyobrażam sobie sytuacji, że będę się zwracał per pani i vice versa. Tak się już zakodowało. Może (znowu to słowo) kiedyś będzie tak bezpłciowo . Ja jednak jestem zwolennikiem naturalnych różnic płciowych i zdecydowanie hołduję tym bardziej krągłym kształtom.Koleżanka czesiekowa dziękuje i też pozdrawia Jeśli jest "czesiekowe" to sprawa się komplikuje, bo nie wiemy w tym przypadku jaki to rodzaj: - czy oznacza to, że Czesiek może mieć kilka Czesiekowych (w naszym przypadku Czesiekowa jest jedyną) - czy jednak stwierdza się przynależność czegoś do Cześka W latach 80-tych ub.wieku doznałem na Węgrzech niespodzienki... będąc po raz pierwszy w biurze firmy zaproponowano mi kawę, która miała być przyniesiona przez Kriszti (czyt. Kristi). Moje myśli krążyły wokół Krystyny, która dość długo przygotowywała kawę... a gdy otworzyły się drzwi to ukazał się w niej ode mnie starszy jegomość z kawą. Pan Krisztián, inżynier, okazał się tą osobą, która na mnie czekała ... Dla mnie czesieko to nie czesiekowa, nie będzie czesiekową, zawsze pozostanie czesieko ... Pogodnych i wesołych Świąt Wielkiej Nocy, z ucałowaniem rączek Pani Czesieko. (12-04-2020, 9:32)Sztasek napisał(a):Dziękuję i wzajemnie Bardzo skomplikowane to Twoje wyjaśnienie, ale niech tak zostanie. Pamiętajcie jednak, że to zawsze pisze pani a nie pan czesieko. Ha, wpadłam jeszcze na pomysł żeby edytować sygnaturę, teraz będzie wszystko jasne.(11-04-2020, 21:28)czesieko napisał(a):"czesieko" ... kończy się na "o" - mamy tutaj rodzaj nijaki.(11-04-2020, 20:42)oldman58 napisał(a): Dobry żart - eplus. Może (to słowo mi się przykleiło) młodsze pokolenia wypracują sobie nowe formy odmiany osobowej. Dla mnie już pozostanie po staremu. Kiedy słyszę w telefonie męski głos, to nie wyobrażam sobie sytuacji, że będę się zwracał per pani i vice versa. Tak się już zakodowało. Może (znowu to słowo) kiedyś będzie tak bezpłciowo . Ja jednak jestem zwolennikiem naturalnych różnic płciowych i zdecydowanie hołduję tym bardziej krągłym kształtom.Koleżanka czesiekowa dziękuje i też pozdrawia
Pozdrawiam wszystkich węgromaniaków. Pani czesieko
03-04-2021, 7:49
Minął rok i prawie wszystko jest nadal aktualne, więc tylko podbijam stary wątek. Z tą różnicą, że gospodarka nie upadła, czego się obawialiśmy (albo mieliśmy nadzieję - niepotrzebne skreślić), i że dziś szczepienie wydaje się być w zasięgu ręki. Ja mam termin na przyszły tydzień, czego i Wam życzę, a dalej to już wiecie - europaszporty szczepionkowe na poduszkach przy dźwiękach krakowiaka, i ruszamy na południe! Bo Pan, którego głoszą najlepszym kolegą Putina szczepi swój lud Sputnikiem kupionym spod lady i też chce pokonać morowe widmo, aby uruchomić dla nas kąpieliska i kempingi.
A więc: (11-04-2020, 9:13)Sztasek napisał(a): Áldott és Békés Húsvéti Ünnepeket kívánok ... - i do spotkania za granicą już wkrótce! P.S. Co za czasy, co za wyszukiwarki - wpisałem "Wielkanoc" i w zakładce "grafika" musiałem przewalić 160 obrazków z jajami i zającami, zanim znalazłem PIERWSZY nawiązujący do istoty tych Świąt. Licencja: Pokoje gościnne Krystyna, Brenna.
03-04-2021, 17:26
Podobnie jak kolega eplus życzę wszystkim dobrego jedzonka, przyjemnie spędzonego czasu, dobrej pogody na spacer dla zdrowia i pewności, że nikt i nic Wam nie pomiesza wakacyjnych planów .
03-04-2021, 21:20
Áldott és Békés Húsvéti Ünnepeket kívánok ... Błogosławionych i Spokojnych Świąt Wielkanocnych życzę
07-04-2023, 12:49
Wracamy do tematu wyższości Świąt Wielkanocnych nad Świętami Bożego Narodzenia. Życzę wszystkim (którzy sobie tego życzą) radości, błogosławieństw od Zmartwychwstałego, zdrowia, i nadziei, że parszywa sytuacja odejdzie w niepamięć i nie będziemy musieli się wstydzić naszej sympatii do wina, papryki i kąpielisk.
07-04-2023, 15:15
(07-04-2023, 12:49)eplus napisał(a): Wracamy do tematu wyższości Świąt Wielkanocnych nad Świętami Bożego Narodzenia. Życzę wszystkim (którzy sobie tego życzą) radości, błogosławieństw od Zmartwychwstałego, zdrowia, i nadziei, że parszywa sytuacja odejdzie w niepamięć i nie będziemy musieli się wstydzić naszej sympatii do wina, papryki i kąpielisk.Oo to juz do tego doszło ze Pan eplus każe nam się wstydzić za sympatię do naszych bratankow Węgrów. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|