Liczba postów: 187
Liczba wątków: 1
Reputacja:
89
OUR – wszystkie koszty (swojego banku, banków pośredniczących, banku odbiorcy) związane z przelewem ponosi osoba zlecająca przelew. Do odbiorcy dociera pełna kwota płatności. Wybranie tej opcji wiąże się z dodatkową opłatą w wysokości 80 zł
Nie mam konta w PKO, ze swojego banku zawsze robię przelewy zagraniczne ze swojego rachunku i koszt to 5 PLN.
Sorry ale najprościej będzie jak udasz się do swojego banku i tyle.
Liczba postów: 187
Liczba wątków: 1
Reputacja:
89
Niedouczona chyba była i tyle. Jak wół jest napisane w linku co wrzuciłem.
W takim razie rób przez system dzwoniąc na infolinie aby Cię poprowadzili za rączkę.
Liczba postów: 3,685
Liczba wątków: 85
Reputacja:
2,449
Ja bym wysłał z tym podziałem na pół, wątpię, żeby komuś chciało się upominać o 15 złotych.
Liczba postów: 14
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
16-09-2016, 17:33
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-09-2016, 17:34 przez Lukasz13.)
Witam. Byłem dziś w pko bp, okazało się ,że prowadzą western union, ale ponoć nie można robić przelewów dla firm,instytucji itp, a jedynie dla osób prywatnych.. znowu się podłamałem .
Byłem również w innym oddziale mojego banku (pekao sa) w nadzieji znalezienia bardziej ogarniętej pani za komputerem-udało się.
Okazało się, że faktycznie koszt przelewu trzeba podzielić na obie strony, ale pani już nie raz robiła takie przelewy i wystarczy przelać z 5-6€ więcej, pocieszyła mnie jednak, bo stwierdziła, że przelew SEPA przejdzie,a w moim banku to koszt 9,90zł, poprosiła jednak żebym przyszedł w pn rano, bo coś problem z kompami mieli po awarii prądu.
Co o tym myślicie panowie??