Liczba postów: 769
Liczba wątków: 22
Reputacja:
271
(08-07-2021, 7:41)Rufik2001 napisał(a): (07-07-2021, 19:03)Pudelek napisał(a): Jeśli jest zaszczepiona i ma certyfikat to może jechać jak chce, przestań wprowadzać w błąd!
A najprościej to z Katowic na Cieszyn, potem przez Czechy do Czadcy -> Żylina -> autostrada do granicy za Bratysławą. Następnie na Węgrzech same autostrady: od Rajki M15, do Budapesztu M1 i dalej M5 do Segedynu. Prościej chyba się nie da Tak, jestem zaszczepiona (już od stycznia). Myślałam o trasie tranzytowej przez Dolny Kubin ze względu na to, żeby nie kupować winiety czeskiej. Ale teraz już sama nie wiem Na odcinku z Czeskiego Cieszyna do Jabłonkowa (czyli w kierunku Czadcy) nie potrzebujesz winiety. A na pewno będzie szybciej niż przez Żywiec i Dolny Kubin
Liczba postów: 6
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
(08-07-2021, 9:37)Pudelek napisał(a): (08-07-2021, 7:41)Rufik2001 napisał(a): (07-07-2021, 19:03)Pudelek napisał(a): Jeśli jest zaszczepiona i ma certyfikat to może jechać jak chce, przestań wprowadzać w błąd!
A najprościej to z Katowic na Cieszyn, potem przez Czechy do Czadcy -> Żylina -> autostrada do granicy za Bratysławą. Następnie na Węgrzech same autostrady: od Rajki M15, do Budapesztu M1 i dalej M5 do Segedynu. Prościej chyba się nie da Tak, jestem zaszczepiona (już od stycznia). Myślałam o trasie tranzytowej przez Dolny Kubin ze względu na to, żeby nie kupować winiety czeskiej. Ale teraz już sama nie wiem Na odcinku z Czeskiego Cieszyna do Jabłonkowa (czyli w kierunku Czadcy) nie potrzebujesz winiety. A na pewno będzie szybciej niż przez Żywiec i Dolny Kubin Czy z Żylina mogę pokombinować na Zwoleń ominąć Bratysławę, E77 na Budapeszt i tranzytem na Serbię?
Liczba postów: 108
Liczba wątków: 2
Reputacja:
70
08-07-2021, 12:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-07-2021, 12:59 przez slołmen.)
(08-07-2021, 10:03)Rufik2001 napisał(a): (08-07-2021, 9:37)Pudelek napisał(a): (08-07-2021, 7:41)Rufik2001 napisał(a): Tak, jestem zaszczepiona (już od stycznia). Myślałam o trasie tranzytowej przez Dolny Kubin ze względu na to, żeby nie kupować winiety czeskiej. Ale teraz już sama nie wiem Na odcinku z Czeskiego Cieszyna do Jabłonkowa (czyli w kierunku Czadcy) nie potrzebujesz winiety. A na pewno będzie szybciej niż przez Żywiec i Dolny Kubin Czy z Żylina mogę pokombinować na Zwoleń ominąć Bratysławę, E77 na Budapeszt i tranzytem na Serbię? Cieszyn - Cadca znaki mówią, że płatna. Już dwa lata temu zrezygnowaliśmy. Po co się z Kato pchać na Cieszyn??? Masz dwupasmówkę pod Bielsko, dalej eSkę aż do Węgirskiej Górki, tylko kawałek i znów jesteś na eSce. Nie ma potrzeby pipcenia się przez Cieszyn i robienia kółka z Katowic :-( Zwoleń czasem się korkuje. Tamtędy jeżdżę tylko jak w kierunku na Eger. Normalnie wolę Bratysławę i dalej. Zależy jeszcze od godziny kiedy będziesz mijać Bratysławę, a także dnia
tygodnia.
Reputacja:
0
(08-07-2021, 12:55)slołmen napisał(a): (08-07-2021, 10:03)Rufik2001 napisał(a): (08-07-2021, 9:37)Pudelek napisał(a): Na odcinku z Czeskiego Cieszyna do Jabłonkowa (czyli w kierunku Czadcy) nie potrzebujesz winiety. A na pewno będzie szybciej niż przez Żywiec i Dolny Kubin Czy z Żylina mogę pokombinować na Zwoleń ominąć Bratysławę, E77 na Budapeszt i tranzytem na Serbię? Cieszyn - Cadca znaki mówią, że płatna. Już dwa lata temu zrezygnowaliśmy. Po co się z Kato pchać na Cieszyn??? Masz dwupasmówkę pod Bielsko, dalej eSkę aż do Węgirskiej Górki, tylko kawałek i znów jesteś na eSce. Nie ma potrzeby pipcenia się przez Cieszyn i robienia kółka z Katowic :-( Zwoleń czasem się korkuje. Tamtędy jeżdżę tylko jak w kierunku na Eger. Normalnie wolę Bratysławę i dalej. Zależy jeszcze od godziny kiedy będziesz mijać Bratysławę, a także dnia
tygodnia. Planuję wyjachać w czwartek, ok 4:00 z Katowic
Reputacja:
70
08-07-2021, 13:16
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-07-2021, 13:17 przez slołmen.)
(08-07-2021, 13:03)Rufik2001 napisał(a): (08-07-2021, 12:55)slołmen napisał(a): (08-07-2021, 10:03)Rufik2001 napisał(a): Czy z Żylina mogę pokombinować na Zwoleń ominąć Bratysławę, E77 na Budapeszt i tranzytem na Serbię? Cieszyn - Cadca znaki mówią, że płatna. Już dwa lata temu zrezygnowaliśmy. Po co się z Kato pchać na Cieszyn??? Masz dwupasmówkę pod Bielsko, dalej eSkę aż do Węgirskiej Górki, tylko kawałek i znów jesteś na eSce. Nie ma potrzeby pipcenia się przez Cieszyn i robienia kółka z Katowic :-( Zwoleń czasem się korkuje. Tamtędy jeżdżę tylko jak w kierunku na Eger. Normalnie wolę Bratysławę i dalej. Zależy jeszcze od godziny kiedy będziesz mijać Bratysławę, a także dnia
tygodnia. Planuję wyjachać w czwartek, ok 4:00 z Katowic Powinno być Bratysławą OK, będziesz wcześnie. Winietę kup przez neta, szkoda czasu na trasie. I na te Czechy bym się nie pchał :-)
Liczba postów: 796
Liczba wątków: 18
Reputacja:
101
(08-07-2021, 12:55)slołmen napisał(a): Cieszyn - Cadca znaki mówią, że płatna. Już dwa lata temu zrezygnowaliśmy.
Cieszyn - Cadca jest bezpłatna!
Inna rzecz, że z Kato bez sensu...
Reputacja:
0
(08-07-2021, 13:16)slołmen napisał(a): (08-07-2021, 13:03)Rufik2001 napisał(a): (08-07-2021, 12:55)slołmen napisał(a): Cieszyn - Cadca znaki mówią, że płatna. Już dwa lata temu zrezygnowaliśmy. Po co się z Kato pchać na Cieszyn??? Masz dwupasmówkę pod Bielsko, dalej eSkę aż do Węgirskiej Górki, tylko kawałek i znów jesteś na eSce. Nie ma potrzeby pipcenia się przez Cieszyn i robienia kółka z Katowic :-( Zwoleń czasem się korkuje. Tamtędy jeżdżę tylko jak w kierunku na Eger. Normalnie wolę Bratysławę i dalej. Zależy jeszcze od godziny kiedy będziesz mijać Bratysławę, a także dnia
tygodnia. Planuję wyjachać w czwartek, ok 4:00 z Katowic Powinno być Bratysławą OK, będziesz wcześnie. Winietę kup przez neta, szkoda czasu na trasie. I na te Czechy bym się nie pchał :-) Granicę przekroczyć w Zwardoniu?
Liczba postów: 769
Liczba wątków: 22
Reputacja:
271
08-07-2021, 14:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-07-2021, 14:51 przez Pudelek.)
(08-07-2021, 12:55)slołmen napisał(a): (08-07-2021, 10:03)Rufik2001 napisał(a): (08-07-2021, 9:37)Pudelek napisał(a): Na odcinku z Czeskiego Cieszyna do Jabłonkowa (czyli w kierunku Czadcy) nie potrzebujesz winiety. A na pewno będzie szybciej niż przez Żywiec i Dolny Kubin Czy z Żylina mogę pokombinować na Zwoleń ominąć Bratysławę, E77 na Budapeszt i tranzytem na Serbię? Cieszyn - Cadca znaki mówią, że płatna. Które znaki mówią że jest płatna?? U Czechów są płatne tylko autostrady. Masz tam gdzieś na tym odcinku autostradę w Czechach? Ja się nie dziwię, że potem ludzie kombinują z trasami, jeśli ciągle widzą płatne drogi tam gdzie ich nie ma...
Cytat:Już dwa lata temu zrezygnowaliśmy. Po co się z Kato pchać na Cieszyn??? Masz dwupasmówkę pod Bielsko, dalej eSkę aż do Węgirskiej Górki, tylko kawałek i znów jesteś na eSce. Nie ma potrzeby pipcenia się przez Cieszyn i robienia kółka z Katowic :-(
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia - ja wolę jeździć na Cieszyn. Dwupasmówka, potem droga wojewódzka pusta i szybka i wyjeżdżam w Cieszynie obok zjazdu przy przejściu granicznym. Żadnego pipcenia tam nie, kółka również nie. Przez Czechy w większości jeździ się BEZPŁATNĄ ekspresówką a potem również szybką drogą aż do granicy ze Słowacją. Osobiście wolę to, niż męczyć się przy Węgierskiej Górce.
A zamiast Zwolenia wybrałbym Bratysławę. Tu początkowo padało pytanie o trasy najprostsze, więc najprotsza będzie ta na Bratysławę, a nie przez Zwoleń. Choć czasowo to może wyjść podobnie, a z drugiej strony przy wyjeździe o 4 rano z Katowic to w Bratysławie będzie się potem w godzinach szczytu...
Reputacja:
70
09-07-2021, 13:24
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-07-2021, 13:27 przez slołmen.)
(08-07-2021, 14:50)Pudelek napisał(a): (08-07-2021, 12:55)slołmen napisał(a): (08-07-2021, 10:03)Rufik2001 napisał(a): Czy z Żylina mogę pokombinować na Zwoleń ominąć Bratysławę, E77 na Budapeszt i tranzytem na Serbię? Cieszyn - Cadca znaki mówią, że płatna. Które znaki mówią że jest płatna?? U Czechów są płatne tylko autostrady. Masz tam gdzieś na tym odcinku autostradę w Czechach? Ja się nie dziwię, że potem ludzie kombinują z trasami, jeśli ciągle widzą płatne drogi tam gdzie ich nie ma...
Cytat:Już dwa lata temu zrezygnowaliśmy. Po co się z Kato pchać na Cieszyn??? Masz dwupasmówkę pod Bielsko, dalej eSkę aż do Węgirskiej Górki, tylko kawałek i znów jesteś na eSce. Nie ma potrzeby pipcenia się przez Cieszyn i robienia kółka z Katowic :-(
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia - ja wolę jeździć na Cieszyn. Dwupasmówka, potem droga wojewódzka pusta i szybka i wyjeżdżam w Cieszynie obok zjazdu przy przejściu granicznym. Żadnego pipcenia tam nie, kółka również nie. Przez Czechy w większości jeździ się BEZPŁATNĄ ekspresówką a potem również szybką drogą aż do granicy ze Słowacją. Osobiście wolę to, niż męczyć się przy Węgierskiej Górce.
A zamiast Zwolenia wybrałbym Bratysławę. Tu początkowo padało pytanie o trasy najprostsze, więc najprotsza będzie ta na Bratysławę, a nie przez Zwoleń. Choć czasowo to może wyjść podobnie, a z drugiej strony przy wyjeździe o 4 rano z Katowic to w Bratysławie będzie się potem w godzinach szczytu... Przed 8-smą rano w Bratysławie to godziny szczytu?
https://mytocz.eu/pl/specified-road-sections/map tu masz twoje niepłatne drogi w Czechach, wg ciebie tylko autostrady. Cieszyn - Cadca płatna już 2019r. Jeśli cię nie skasowali to cieszyć się tylko. Powodzenia
Liczba postów: 348
Liczba wątków: 3
Reputacja:
208
@slolmen
mylisz oplate dla aut > 3.5t z oplatami dla aut osobowych
dla tych ostatnich droga cieszyn-mosty-cadca jest bezplatna
tapatalk
brak polskich liter
Nie odpowiadam na prywatne wiadomosci - z wielu powodow
|