Witam. W te wakacje mam pojechać na 3 tygodnie do cioci do Neapolu (tylko jest jeden warunek - muszę zdać maturę, bo w tym roku zdaję ) Wiem, że to niezwykle piękne, barwne miasto - co by tu opisywać, trzeba to zobaczyć - jakoś tak to powiedział Goethe Kocham po prostu południowe klimaty... Był ktoś z Was tam? Nie ukrywam, że nie mogę się już doczekać. W zeszłym roku byłem w okolicach Rimini (też u rodziny), więc jakby ktoś był ciekawy tych rejonów, mogę opowiedzieć tyle co widziałem
A tak w ogóle lubicie Italię, w ogóle południowe kraje? Ja bardzo, chciałbym tam zamieszkać na zawsze Chyba nie trzeba pisać dlaczego (klimat, podejście do życia) itd. itd... Jeszcze jestem młody, może mi się kiedyś uda
A może ktoś z Was studiuje za granicą, albo z Waszych znajomych, macie taki przypadek gdzieś? Bo ja od września, jak dobrze pójdzie zaczynam studia, i szczerze, zazdroszczę komuś, kto np. zna język włoski, albo grecki, albo hiszpański i sobie żyje jak w bajce w jakimś południowym kraju super sprawa!
P.S nie ma to jak Polska, mroźna Polska
A tak w ogóle lubicie Italię, w ogóle południowe kraje? Ja bardzo, chciałbym tam zamieszkać na zawsze Chyba nie trzeba pisać dlaczego (klimat, podejście do życia) itd. itd... Jeszcze jestem młody, może mi się kiedyś uda
A może ktoś z Was studiuje za granicą, albo z Waszych znajomych, macie taki przypadek gdzieś? Bo ja od września, jak dobrze pójdzie zaczynam studia, i szczerze, zazdroszczę komuś, kto np. zna język włoski, albo grecki, albo hiszpański i sobie żyje jak w bajce w jakimś południowym kraju super sprawa!
P.S nie ma to jak Polska, mroźna Polska