Super...
WizzAir odwołał mi lot ze względu na przenoszenie się na Warszawę Modlin grrr.... i przylecę dzień później
Chcę napisać do hostelu Mathias o przebukowanie rezerwacji o dzień później - myślicie, że się zgodzą? Mimo, że kasy i tak niewiele za nockę, to i tak wolałabym mieć to w kieszeni ;-)
Jak chodzi o dojazd z lotniska do tego hostelu, to jest całkiem niezły. Przy dobrych wiatrach można dostać się w przeciągu godziny.
- najpierw busem 200E (ok.21 min) do stacji końcowej (obok Tesco)
- następnie przesiąść się na metro M3 (wysiąść po 15 min na Ferenciek tere)
- wsiąść do busa linii 8 lub 112 (ok. 5-6 min jazdy), wysiąść na Meszaros utca
- i oczywiście ok 800 m na piechotkę
Dla wytrwałych: zamiast busów 8 lub 112 można zrobić sobie spacerek ok. 2 kilometrowy przez most Elżbiety.
Ten hostel skusił mnie swoją lokalizacją ze względu na wiele atrakcji.
Np. można podpłynąć tramwajem wodnym na wyspę Małgiorzaty i obejść ją "od tyłu" a wracając do miejsca noclegu odwiedzić Bema.
Pod samym nosem ma się Cytadelę, kościół skalny etc.
A przez dobry dojazd/dojście (Bozia nóżki dała) do Ferenciek tere można poruszać się już dowolnie tam gdzie chcemy
I ceny są takie... hmmm studenckie
PS.W związku z powyższym muszę się przenocować w Wa-wie jedną noc... Poza akademikami coś taniego ktoś mógłby zaproponować? (osób sztuk dwie
noc z 29 na 30.07) - z racji trochę małego spamu w Post Scriptum proszę o info na priv
Z góry dziękuję.
PS2.Mam nadzieję, że nie zaśmieciłam nazbyt tematu :> Jak coś, to proszę o przeniesienie postu w odpowiednie miejsce.