Liczba postów: 744
Liczba wątków: 16
Reputacja:
279
Ja też miałem problemy z wrzucaniem zdjęć odpowiedniej wielkości, programy proponowane przez fvg u mnie nie działają, albo nie umiem. W końcu znalazłem inny: images.net.pl.
Bardzo łatwy w obsłudze, wklejam linki do miniatur (większych) zdjęć, może są za małe. Przed wysłaniem można je przeskalować, muszę to wypróbować.
Liczba postów: 480
Liczba wątków: 4
Reputacja:
113
Porządkując wielkie zdjęcie w galerii budapeszteńskiej sprawdziłem, że nawet zdjęcia o szerokości 800 pikseli nie zaburzają struktury forum.
Liczba postów: 2,303
Liczba wątków: 240
Reputacja:
375
Możliwość edycji postów blokuje się domyślnie po upływnie jednej godziny. Zgadza się - jeszcze do niedawna były to 24 godziny, jednak po sytuacji, w której jeden z użytkowników zaczął edytować swe starsze posty i obrażać pozostałych uczestników dyskusji zdecydowaliśmy się na zmianę. I przynajmniej przez jakiś jeszcze czas będą obowiązywały nowe reguły - czas edycji posta to 1 godzina. Służyć ma to przede wszystkim możliwości poprawy błędów zauważonych po napisaniu posta, nie zmiane jego treści po dłuższym czasie, gdyż zaburza to porządek dyskusji.
W sytuacji opisanej przez Andy'ego poponuję o napisanie nowego posta z działającymi już linkami. W zależności od sytuacji poprzedni wpis zostanie wyedytowany lub, jeżeli okaże się zbędny, usunięty.
Przepraszamy za niedogoności związane ze zmianą czasu edycji postów, ale jeżeli może nas ona ustrzec przed sytuacjami, jak ta opisana powyżej, to chyba warto się trochę przemęczyć.
Liczba postów: 2,303
Liczba wątków: 240
Reputacja:
375
Waldek, myBB nie oferuje opcji wstawienia tableli do posta. Możliwość taką moża uzyskać instalując odpowiedni dodatek, który zresztą swego czasu już testowaliśmy i - niestety - jego działanie pozostawiało sporo do życzenia. Będę miał jednak na uwadze Twój pomysł odnośnie tabeli i postaram się coś wykombinować. Niebawem dam znać, jak rozwija się sytuacja.