Liczba postów: 94
Liczba wątków: 3
Reputacja:
25
sprawdziłem, wygląda to bardzo kolorowo ze względu na znaki ostrzegawcze o robotach drogowych szczególnie na odcinku Lubowla - Roźnava
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
27-07-2016, 14:59
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-07-2016, 15:00 przez olgaolga.)
Dzień dobry wszystkim,
od razu zaznaczam, że przeszłam przez wszystkie 54 strony tego wątku i nie zamierzam prosić o pomoc w wyborze trasy. Moje pytania wiążą się z winietami: jedziemy do Keszthely od strony Słowenii (raczej na pewno autostradą) i droga na Węgrzech jest oznaczana jako płatna od samej granicy. Stąd - czy w okolicy przejścia są jakieś miejsca (automaty, cokolwiek), gdzie można nabyć tę e-winietę (wiem, że można elektronicznie z wyprzedzeniem, ale wolałabym na miejscu)?
Drugie pytanie: będziemy się poruszać w obrębie przynajmniej dwóch "county" (komitet?) - rozumiem, że nie muszę nabywać winiet regionalnych, ta jedna wymieniona wcześniej starczy? Jedziemy tam tylko na cztery dni.
Pozdrawiam, Olga
Liczba postów: 571
Liczba wątków: 4
Reputacja:
133
masz juz odpowiedz
dlaczego dublujesz watki?
Tapniete z xperii
Liczba postów: 635
Liczba wątków: 24
Reputacja:
149
pewno juz sie to nikomu nie przyda (chyba, ze ktos bedzie jutro jechal na Wegry via Slowacje), ale... pare dni temu przechodzilem wyrywkowa kontrole na granicy.
generalnie wyglada to tak, ze kaza otworzyc bagaznik, spisuja dokumenty i wsjo. Trwa to moze 5 minut. Aha i nie ma mozliwosci poproszenia o pieczatke - kontroluje Sluzba Celna, a nie Straz Graniczna.
[info z 29.07, przejscie Konieczna/Becherov]