Liczba postów: 1,227
Liczba wątków: 3
Reputacja:
678
(20-07-2017, 7:25)eplus napisał(a): Ja już nie chciałem się powtarzać, ale oczywiście też tak jechałem: najpierw ścieżką Mamutów, potem naokoło Vranova przez Kladzany, Kucin i pola, parę kilometrów asfaltu między Sacurovem a Secovską Polanką i znowu w pola na Secovce. Jak zwykle w rejonie Havaja miałem ze cztery kozy i trzy lisy na środku asfaltu, ale przynajmniej nie wyskakiwały pod auto i nie było niebezpiecznych sytuacji. Jedynie jakieś dwa małe ptaki bez instynktu przydzwoniły, ale to i tak lepiej, niż jeden bażant dwa lata temu, i to na głównej drodze się zdarzyło. Słowację przejechałem w 1:49, czyli nie rekordowo, ale nieźle (miałem nie podpuszczać, ale ... ooops...)
Słoneczniki po horyzont przed Secovcami o świcie jako bonus:
![[Obrazek: df8ac513485ad1c2.jpg]](https://images83.fotosik.pl/704/df8ac513485ad1c2.jpg)
Byłeś lepszy czasowo ja właśnie dotarłem do domu i przejazd przez Słowację zają mi dokładnie 2 godziny ale były dwie przerwy na sikanie więc chyba nie tak źle
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
witam
jadę właśnie Kraków - Budapeszt może mi ktoś wkleic mapke jak ominać płatny odcinek na Słowacji?
Liczba postów: 6,324
Liczba wątków: 11
Reputacja:
2,612
(23-07-2017, 13:08)viator napisał(a): ...jadę właśnie Kraków - Budapeszt może mi ktoś wkleic mapke jak ominać płatny odcinek na Słowacji?
Słowacki odcinek do ominięcia (18 km ekspresówki z Bańskiej-Bystrzycy do Zvolena), kierunek Budapeszt, według mnie najłatwiej to zrobisz: zjedź za stacją benzynową OMV w prawo, będzie tablica (Kremnicka-Radvan), na górze w lewo przejazd wieduktem nad R1.
>>> ZJAZD Z GRATISOWEGO ODCINKA W BAŃSKIEJ-BYSTRZYCY MASZ TUTAJ
>>> MAPKA TRASY OMIJAJĄCEJ EKSPRASÓWKĘ R1
Liczba postów: 6
Reputacja:
0
Może mi ktoś potwierdzić czy fragment autostrady M35 (obwodnica Debreczyna) jest płatny?
Będę jechał od Nyiregyhazy do Hajduszoboszlo trasą nr 4, następnie drogą 354 i chcąc ominąć Debreczyn naturalnym zdaje się wjechać na krótki odcinek drogi E79/M35 aby dojechać do drogi nr 4.
Podobno jakieś 2 lata temu ten odcinek zaczął być płatny. Z tym, że docierają informację od Polaków, którzy jadą tą trasą bez winiety, że nie są nakładane żadne mandaty.
Może to ktoś potwierdzić?
Reputacja:
2,612
(24-07-2017, 10:43)maxmax napisał(a): Może mi ktoś potwierdzić czy fragment autostrady M35 (obwodnica Debreczyna) jest płatny?
Będę jechał od Nyiregyhazy do Hajduszoboszlo trasą nr 4, następnie drogą 354 i chcąc ominąć Debreczyn naturalnym zdaje się wjechać na krótki odcinek drogi E79/M35 aby dojechać do drogi nr 4.
Podobno jakieś 2 lata temu ten odcinek zaczął być płatny. Z tym, że docierają informację od Polaków, którzy jadą tą trasą bez winiety, że nie są nakładane żadne mandaty.
Może to ktoś potwierdzić?
Ten kawałek autostrady M35 (E79) jest płatny. ![! !](https://forum.wegierskie.com/images/smilies/exclamation.gif)
Droga krajowa nr.354 jest wolna od opłat i to ona prowadzi do tego krótkiego płatnego odcinka autostrady. Zjazd z drogi nr.354 jest możliwy na krzyżówce z drogą nr.35 w kierunku centrum Debreczyna.
Jest informacja od forumowicza Marek1953, że trasa techniczna równolegle biegnąca obok autostrady M35 na dzień dzisiejszy jest wolna od opłat...
>>> czytaj w temacie posty: 857 i 871
Liczba postów: 6
Reputacja:
0
Dzięki za info. Ciekawi mnie tylko fakt, iż bez winiety podobno nie przesyłają mandatów za przejazd tym fragmentem M35
Liczba postów: 1,227
Liczba wątków: 3
Reputacja:
678
Ten odcinek autostrady jest na 100 procent płatny ,może na tym odcinku nie ma stałej vidokontroli więc jak się nie trafi na mobilny videokontrol uchodzi to płazem
Liczba postów: 3,698
Liczba wątków: 85
Reputacja:
2,474
24-07-2017, 19:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-07-2017, 19:51 przez eplus.)
(13-10-2016, 23:48)Sztasek napisał(a): Proponuję nie skręcaj w Cigand na Pacin, jedź prosto na Sarospatak.
Jechałem trasą zasugerowaną przez nawigację z Nyirbator na północ, trochę wsiami, kawałek porządnej szosy w stronę Ukrainy, Kisvarda i Cigand-Sarospatak. Zwykle jeżdżę przez Nagykallo i Ny-hazę (bankomat), ale postanowiłem odmienić. Niestety Odcinek Cigand-SP cały w muldach, łata na łacie, sugerowana znakami prędkość 60. Przy 90 traktor się bujał mocno, a normalna osobówka chyba szurałaby spodem o asfalt. Niby prosto przez pola, a przycisnąć się nie da.
Reputacja:
2,612
Droga nr.381, Cigand - Pacin - Vajdácska - Sarospatak jest po remoncie, poszerzono i utwardzono pobocza. Nawet ten kawałek przez miejscowość Vajdácska poprawiono. Jak ktoś jedzie na Rumunię od strony Barwinka, to przez Pacin, Cigand, Kisvarda, Csengersima, Satu-Mare(Szatmárnémeti)
Natomiast skrót z Sarospatak do Cigánd, ten na prosto przez pola i obok ogrodów ciągle jest w złym stanie.
Liczba postów: 1
Reputacja:
0
Z Łodzi do Hajduszoboszlo, którędy by uniknąć kupowania winietek?
|