Liczba postów: 2
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Dzisiaj właśnie byłem w balatonelle i pan na molo policzył mi za zezwolenie 9500 forntów. za licencję i karte za 5000 forintów za 3 dni ograniczoneg.Wszedzie pisze ze Polacy i inni obcokrajowcy płacą tylko 4500 forintów ........... i ta druga opłata jest obowiazkowa !!!! 5000 forintów
Liczba postów: 3
Reputacja:
0
Witam mam pytanie w kwestii pozwolenia na lapanie/balaton, mianowicie czy jesli posiadam karte pzw to musi byc ona podbita na aktualny rok czy wystarczy tylko samo jej posiadanie w razie kontroli no i oczywiscie dodatkowe pozwolenie na balaton ??? Przewaznie lapie na zbiornikach komercyjnych i zadko wykupuje skladki. Z gory dzieki za pomoc
Liczba postów: 6,285
Liczba wątków: 11
Reputacja:
2,573
Ziarnochz - Licencję turystyczną można wykupić tylko jeden raz w roku, okres jej ważności to 90 dni od daty wydania. Wędkować można tylko na jeden zestaw wędkarski.
Na zbiornikach komercyjnych wystarczy tylko sama licencja, gdyż należy opłacić za możliwość wędkowania na zbiorniku. Za złowione sztuki dodatkowo należy zapłacić, cennik powinien być wywieszony na tablicy informacyjnej. Są łowiska, gdzie pobierana jest wejściówka od osoby towarzyszącej.
Na niektórych zbiornikach jest obowiązek zabrania wszystkich złowionych ryb ... oczywiście trzeba za nie zapłacić.
Reputacja:
0
Ok rozumiem czyli licencje wykupuje przez internet, a karnet na Balaton gdzie mozna wykupic, tez gdzies na tej stronie czy np. na miejscu w jakims punkcie ???
Reputacja:
0
Dzieki wielkie za pomoc ?Pozdrawiam
Liczba postów: 6,285
Liczba wątków: 11
Reputacja:
2,573
Ceny karnetów wędkarskich obowiązujących w 2022 roku na terenie Balatonu pozostają bez zmian.
Nie ma nowych zaostrzeń dotyczących połowów ryb nad Balatonem w 2022 roku.