Liczba postów: 11
Liczba wątków: 3
Reputacja:
2
Witam, w tym roku jeśli sytuacja epidemiczna nie ulegnie pogorszeniu wybieramy się nad Balaton, w zamysle raczej poludniowy brzeg(jedziemy z 3 latką), chcialem jednak zapytac czy orientujecie sie jaki jest koszt wynajecia niewielkiego jachtu kabinowego za dobe?I co potrzebne jest do czarteru, czy polski patent zeglarski wystarczy?Macie moze jakas sprawdzona marine z dobrymi cenami?Dodatkowo rozgladamy sie za noclegiem 2-is dorosle plus 3-letnie dziecko, jak wspominalem raczej poludniowy brzeg, ale nie koniecznie, to bedzie nasz pierwszy pobyt nad balatonem I mimo ze mamy kilka,typow z szallas.hu to jakby mial ktos sprawdzony bocleg w,terminie 8-15 sierpnia to, prosilbym o namiar, pozdrawiam.
Liczba postów: 349
Reputacja:
209
do czarteru nie potrzebujesz patentu ale jest dobrze widziany i wtedy ubezpieczenie moze byc nizsze
polskie dokumenty sa honorowane ale warto miec certyfikat issa
w sezonie nie ma dobrych cen na czarter i tak wiekszosc lodzi jest niedostepna
poza sezonem w mojej marinie (alsoors) mozna wynajac 9metrowy jacht od 130euro za dobe plus ubezpieczenie
z uwagi na czeste szkwaly i plytkie podejscia do marin trzeba miec pojecie o zeglowaniu
generalnie czarter zalatwia sie w zimie przed sezonem, teraz lapiesz okazje albo 'okazja' lapie ciebie
tapatalk
brak polskich liter
Nie odpowiadam na prywatne wiadomosci - z wielu powodow
Liczba postów: 6,298
Liczba wątków: 11
Reputacja:
2,584
Ubezpieczenie "żaglówki bez kapitana" swoją drogą, ale jest i kaucja co w niektórych przypadkach to 800-1000 euro i więcej
Reputacja:
209
to moje malenstwo w alsoors
co do kaucji, oczywiste ze jest blokowana na karcie jak ktos nie nalezy do klubu
ale jak masz mocne papiery to moze byc symboliczna
tapatalk
brak polskich liter
Reputacja:
209
jak nie ma jak jest - przez sio do dunaju i do morza
tapatalk
brak polskich liter
Liczba postów: 11
Reputacja:
2
04-08-2020, 15:01
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-08-2020, 15:06 przez Wazzki.)
Edit nie chodzi mi o czarter jachtu z mozliwoscia spania tzn nie jest to konieczne avby byl wyposazony chodzi mi o prosta lajbe cos typu polski venus czy podobne.
Reputacja:
209
pytales o 'niewielki jacht kabinowy', poza tym pojecie 'poludniowy brzeg balatonu' jest dosc pojemne
u mnie na polnocy (alsoors) trudno znalezc cos porzadnego i przypuszczam ze tak samo bedzie na poludniu
jak juz bedziesz na miejscu mozesz zostawic kartke w marinie z prosba o kontakt
sa posrednicy w internecie, nawet po angielsku, ale nie podejmuje sie ich weryfikacji
wynajecie (czarter) jakiejkolwiek lodzi zaglowej wiekszej od maczka oprocz ceny za najem wymaga dodatkowo ubezpieczenia i kaucji
tapatalk
brak polskich liter