16-06-2017, 7:39
No i jestem od wczorajszego ranka, internet słabo działa, ludzi dość dużo. Szkoda mi trochę czasu na gonienie fal eteru, coś wrzucę po powrocie. Pozdr. wszystkich.
Sárospatak
|
16-06-2017, 7:39
No i jestem od wczorajszego ranka, internet słabo działa, ludzi dość dużo. Szkoda mi trochę czasu na gonienie fal eteru, coś wrzucę po powrocie. Pozdr. wszystkich.
16-06-2017, 12:04
No to miłego wypoczynku w SP. Po raz 3 w tym roku ??
17-06-2017, 14:13
Jaka mamy pogode obecnie? Wybieram sie w przyszlym tygodniu pod namiot.
17-06-2017, 14:18
Jak wyposażone są domki z komfortem 10 osób?
Wyjechałem 4:17 we czwartek, 5:53 w Barwinku, 7:41 przejście Ujhely, 7:59 wjazd na Vegardo. Trzeci raz w SP. Pogoda w kratkę, czwartek był OK, wczoraj przez godzinę około obiadu kropiło, a wieczorem lunęło - sądząc po stanie naczyń, to najmniej 50mm. A miało być 3-5mm - i uwierz tu meteoszarlatanom. Namiot był przygotowany na "ocieplenie klimatu", niestety małe niedopatrzenie spowodowało, że po ulewie mieliśmy mokre kołdry i w najniższej części podłogi kilka litrów wody i do wyboru było spanie w samochodzie albo w płachcie z folii bąbelkowej. Do południa udało się wszystko wysuszyć. Dziś na przemian straszy, kropi albo pada.
Internet na kąpielisku praktycznie nie działa, na 20 logowań zdołałem wstawić tylko jeden poprzedni post. ![]() Trzy goździki w cenie jednej róży: ![]() Stragan warzywny przy kąpielisku: ![]() Targ w SP: ![]() Wczoraj był jakiś festyn piwny z koncertem, ale nie skorzystaliśmy: ![]()
17-06-2017, 22:01
Nachodziło mnie aby pojechać na ten długi weekend ale prognozy nie były pewne więc zrezygnowałem i całe szczęście bo bym pewnie zwarjował z dwójką małych urwisów w przeciekającym namiocie
![]()
18-06-2017, 23:56
W sobotę po południu chwilę pokropiło, padało też pół nocy z soboty na niedzielę. Namiot tym razem wytrzymał bez problemu. W niedzielę rano było zachmurzone, ale przed południem zrobiło się słonecznie. Na puszcie wiał wiatr, trzeba było siedzieć w grajdołku na dole, bo tam wiatru się nie odczuwa. Po południu kemping opustoszał.
Przygody, jak z deszczem, są solą takich "wypraw". Jest później co wspominać.
Ale nie zawsze wspomnienia są przyjemne. Szary człowiek wyobraża sobie, że złodzieje jeżdżą na wczasy na Karaiby, do Davos albo do Tajlandii, a w Sarospataku gangstera nie uświadczysz. A tu rozczarowanie. Jednemu panu ktoś ukradł z lodówki flaszkę wódki. Gdy szukał zrozumienia, został jeszcze wykpiony przez innych, którzy pewnie sami za kołnierz nie wylewają. W sobotę wieczorem na kemping zajeżdża złota młodzież z Przeworska. Drzwi auta otwierają się i wybucha disco polo. Siedzimy w jadalni za przyciemnionymi szybami, po chwili do środka wchodzi też panienka z tej grupy i wita się okrzykiem, jakbyśmy razem chodzili do szkoły. Jej koleżanka w tanecznym pas nuci "Oczy zielone". Gdy udaje mi się dojść do słowa, najbardziej ponurym i zobojętniałym głosem mówię w powietrze "Znowu jakiś disc jockey będzie nas uszczęśliwiał... I znowu policja będzie musiała przyjechać na kemping o dziesiątej...". Faktycznie w południe dzień wcześniej był na Vegardo policjant. Nie znam celu wizyty, ale wątpię, żeby miało to związek z zaginioną flaszką. Nie wiem, czy moja "pogróżka" została zauważona, na szczęście jednak muzyka szybko wraca do akceptowalnego poziomu, a około dziesiątej zapada cisza. ![]() (17-06-2017, 14:18)sebekmati napisał(a): Jak wyposażone są d0mki z komfortem 10 osób?D0mki drewniane 8- i 10-osobowe są wyposażone w parę pokoi z łóżkami, łazienkę z prysznicem, kuchnię z kuchenką, lodówkę, grill, zamykany parking. Mieszczą się naprzeciw bramy kempingu, na zewnątrz, ale wstęp jest na opaski, identycznie, jak dla mieszkańców kempingu. Byłem w takim d0mku w lipcu 2016. Link do zdjęć http://vegardofurdo.hu/galeria/#jp-carousel-223 oraz kolejne slajdy. Ale z rezerwacją na weekend może być ciężko.
19-06-2017, 20:24
Odnośnie złodziei to spotkałem "drastyczniejszy" przypadek na basenie w Podhajskiej (podczas powrotu z Balatonu). Przyszły dwie Słowaczki z pytaniem czy nie widzieliśmy kto "zwinął" Im cały "majdan". Obok na leżaku starsza pani "zaopiekowała się" całym "majątkiem", tak że obie panie zostały tylko ze strojami kąpielowymi
![]() |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|