04-07-2021, 18:47
Sárospatak
|
04-07-2021, 21:14
dlaczego nie zacytowałeś całego mojego wpisu, tylko wyrwałeś coś z kontekstu? Czytaj ze zrozumieniem...
04-07-2021, 21:17
Od maja były otwarte wyłacznie dla zaszczepionych Węgrów, od wczoraj pozostali ruszyli tłumnie
05-07-2021, 11:48
Sam nie wiem, na Węgrzech podobno nie trzeba mieć paszportów na wejście na kąpieliska.
Helka Travel - przewodniczka działająca też na tym forum, napisała na FB: Cytat:Helka Travel Natomiast ambasada węgierska pisze o szczepieniu wymaganym na wjazd: Cytat:Ambasada Węgier / Varsói Magyar Nagykövetség
05-07-2021, 20:03
Mnie też się wydaje, że Węgrzy przecież wymagają testów na wjazd, choć nie wymagają już osobnych dokumentów do gastro i hoteli...
06-07-2021, 11:27
Bzdury. Na Węgrzech turysta z Polski nie musi mieć żadnych dokumentów odnośnie koronawirusa. Ani szczepień, ani testów, ani paszportu covidowego.
W sieci jest tyle rażąco błędnych informacji, także na oficjalnych rządowych stronach oraz w serwisach informacyjnych, że głowa mała. Dlatego informację, którą wrzuciłam na fb na profil Helka Travel, pozwoliłam sobie skopiować na forum w wątku covid-19. Może ją gdzieś przeklejcie, żeby była bardziej widoczna. Ręczę, że to są sprawdzone informacje. Na Węgrzech jednym z najlepszych źródeł (najlepiej i najszybciej poinformowanym) jest strona: https://koronavirus.gov.hu/ To jest telefon dla osób zdzwoniących zza granicy: +36 1 550 1825 Udzielają informacji w języku angielskim, jeśli ktoś chce sam się przekonać.
A miało być tak pięknie.Wiedziałem,że ten sezon jest stracony co z tego że tam ok. jak po drodze kłody pod nogi. https://www.bankier.pl/wiadomosc/Slowacj...48075.html
06-07-2021, 11:51
Helka, mnie wystarczy:
" Słowacka policja podkreśliła w swojej informacji, że już od poniedziałku wszelkie zaświadczenia, także europejskie certyfikaty, mogą być kontrolowane nie tylko na przejściach granicznych, ale także wewnątrz kraju. Mogą to robić policjanci lub przedstawiciele służb sanitarnych. Kontrole dotyczyć mogą także formularza informacyjnego." Mnie już wystarczy kontrolowanie przez Słowacja policję dawno, dawno temu żarówek, bezpieczników, linek do holowania, potem kamizelek i apteczek. Ja rozumie, że 50 pln/10 euro to nie majątek, ale było uciążliwe.
06-07-2021, 11:54
(06-07-2021, 11:46)adamus581 napisał(a): A miało być tak pięknie.Wiedziałem,że ten sezon jest stracony co z tego że tam ok. jak po drodze kłody pod nogi. https://www.bankier.pl/wiadomosc/Slowacj...48075.html To nie dotyczy przejazdow tranzytowych! Przestancie powielac niepelne informacje. Zupelnie logiczne, ze Slowacy zamykaja niewielkie przejscia graniczne, aby ograniczyc lokalny ruch przygraniczny dla mieszkancow i turystow. Wlasnie tez dlatego zostaja duze przejscie graniczne, kierujace na autostrade czy glowne drogi przelotowe dla ruchu tranzytowego. Przepraszam Was za brak polskich znakow, ale mam mnostwo pracy wlasnie w zwiazku z tym, ze polscy turysci moga bez przeszkod przyjechac na wakacje na Wegry i nie mam czasu na ciagle przestawianie klawiatury (bo uzywam wegierskiej). |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|