Liczba postów: 348
Liczba wątków: 3
Reputacja:
208
(13-07-2021, 22:12)Slavekk napisał(a): A kiedy cię wystawi prywatny właściciel pensjonatu. to... radź sobie sam.
jest rowniez druga strona medalu
po przeprowadzce wynajmowalismy nasze mieszkanie w bp przez booking i indywidualnie
przez booking mialem ochrone mienia i pomoc w razie klopotow z najemcami ale nigdy z tego nie korzystalem
indywidualnie raz pokazali nam falszywy dowod wplaty (polapalismy sie) i raz okradziono z wyposazenia kuchni
szczesliwie na niewielkie pieniadze ale mialem dowod ze chytrosc nie poplaca
booking po prostu cywilizuje pewne sprawy i warte to jest prowizji
tapatalk
brak polskich liter
Nie odpowiadam na prywatne wiadomosci - z wielu powodow
Liczba postów: 796
Liczba wątków: 18
Reputacja:
101
Dokładnie.
Biorą prowizję, ale zabezpieczają obie strony.
Do tego dają wynajmującemu obrót...
Liczba postów: 11
Liczba wątków: 0
Reputacja:
9
Od poniedziałku do środy byłem w Sarospatak...
Granica Barwinek: Słowacy pytają o tranzyt... mówię, że jadę swoimi drogami i mam szczepienia oraz registrację. Sprawdzają i fotografują szczepienia.
Granica słowacko - węgierska: nic...
Granica węgiersko - słowacko: Słowacy pytają czy jadę tranzytem... mówię, że nie... sprawdzają szczepienia (foto) i registrację.
Granica Barwinek: stoi polska SG ale kontrolują ukraińskiego busa...
Na Węgrzech pełen luz... nie trzeba w sklepach nosić maseczek, nigdzie też nie ma płynu do dezynfekcji.
Baseny w Sarospatak: pusto... Polaków garstka... spora część gastronomii zamknięta... zamknięty też przez dwa dni duży basen, acapulco i basen dla malutkich dzieci... we wtorek czynny był basen acapulco to tylko ja z rodziną w nim pływałem.
Pozdrawiam serdecznie
Liczba postów: 33
Liczba wątków: 0
Reputacja:
14
Ja jednak w tym roku odpuszczę wypoczynek u bratanków... Nie zamierzam się kąpać 'w jednej wodzie' z zaszczypawkowanymi.