Liczba postów: 123
Liczba wątków: 0
Reputacja:
63
Ja w poniedziałek przejechałem jakimś podrzędnym przejściem (pomiędzy słupkami tylko jeden samochód się mieścił) z Czech na Słowacje i potem od Czadcy do Bratysławy (miał być Budapeszt, ale zmiana planów). Mały wypad do Wiednia pociągiem, gdzie na powrocie ktoś sprawdzał dokumenty, ale ominąłem go, bo chyba raczej szukali wyglądających inaczej. Dzisiaj przejechałem trasą z Bratysławy przez Nitrę, do Rymawskiej Soboty i na Miszkolc. Na przejściu stały tylko dwa radiowozy słowacko-węgierskie. Przejechałem przepisowo 30 km/h, ale nie wzbudziłem większego zainteresowania. Prawdę mówiąc, to nawet nie wiem, gdzie są te trasy tranzytowe, a mam zamiar wrócić przez kawałek Słowackiego Raju.
Liczba postów: 135
Liczba wątków: 1
Reputacja:
85
01-10-2021, 2:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-10-2021, 2:12 przez piterek.)
Czy ktoś wie, jaka jest obecnie sytuacja co do wjazdu na Węgry i obostrzeń? Pytam, bo znajomy wracał z Grecji kamperem i zatrzymując się na kempingu wymagano od niego paszportu cowidowego....Byłem w wakacje i od 3go lipca nikt nigdzie o nic nie pytał...
Liczba postów: 769
Liczba wątków: 22
Reputacja:
271
Nic nie słyszałem, aby się coś w tej kwestii zmieniło. Polska ambasada też na ten temat milczy (co o niczym nie świadczy), węgierska również, a re-open często podaje bzdury. Zresztą tam pisze: "Noclegi turystyczne są dostępne dla wszystkich gości z certyfikatem immunitetu lub bez niego (w tym ich dzieci)."
Podejrzewam, że jakiś Madziar był nadgorliwy.
Liczba postów: 116
Liczba wątków: 4
Reputacja:
36
Dzień dobry.
Proszę o informacje czy osoba niezaszczepiona może wjechać na Węgry, jeśli tak to czy wejdzie do restauracji , na baseny.
Jak to wygląda pod katem obecnie obowiązujących przepisów.