Liczba postów: 348
Liczba wątków: 3
Reputacja:
208
orban zablokowal transport broni/amunicji dla ukr przez teren wegier, zezwala tylko dla krajow nato
nieprawda ze nie ma prywatnej pomocy dla ludzi na granicy z ukr
od soboty zrobilismy 4 transporty zywnosci i higieny z veszprem, wszystko ze zbiorek prywatnych
podobne dostawy ida z győr i budy
skala niewielka w porownaniu z polska ale myslalem ze bedzie jeszcze gorzej
tapatalk
brak polskich liter
Nie odpowiadam na prywatne wiadomosci - z wielu powodow
Liczba postów: 5
Liczba wątków: 2
Reputacja:
4
08-03-2022, 9:01
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-03-2022, 9:03 przez chrism.)
Uważam, że wszyscy powinniśmy zrezygnować z wyjazdu na Węgry do czasu odsunięcia Orbana od władzy. Należy poinformować o tym gospodarzy żeby wiedzieli dlaczego tak robimy. Ja i moi znajomi już tak zrobiliśmy. Mam nadzieję, że wieść się rozniesie. Orban staje po stronie najeźdźcy tak jak było w czasie II WWŚ.
Liczba postów: 123
Liczba wątków: 0
Reputacja:
63
Nie będę wnikał w zaszłości historyczne, bo te są różne, ale nie czułbym się dobrze zostawiając na Węgrzech w tej sytuacji nawet me marne grosze. O ile gdzieś pojadę w tamtym kierunku, to odświeżę sobie przy okazji sieć dróg bezpłatnych.
Liczba postów: 3,685
Liczba wątków: 85
Reputacja:
2,449
Prawdopodobnie bieg wypadków uwolni wielu z nas od politycznych wyborów w te wakacje. Będziemy mogli pojechać na działkę albo zostać w domu. Ze względu na ceny paliw.
Liczba postów: 65
Liczba wątków: 0
Reputacja:
2
Mam rezerwacje w Egerze początkiem czerwca i zobaczę po wyborach jak postąpić z tą rezerwacją .Najlepiej jak bym wiedział jak zagłosuje gospodyni na kwaterze .
Liczba postów: 348
Liczba wątków: 3
Reputacja:
208
(08-03-2022, 9:01)chrism napisał(a): Uważam, że wszyscy powinniśmy zrezygnować z wyjazdu na Węgry do czasu odsunięcia Orbana od władzy
Mysle, ze jeszcze dlugo poczekasz na nastepce Victora
Dla tubylca (jakim w sumie jestem) hasla o bojkocie czy izolacji Wegier wygladaja dosc abstrakcyjnie
tapatalk
brak polskich liter
Nie odpowiadam na prywatne wiadomosci - z wielu powodow
Liczba postów: 116
Liczba wątków: 4
Reputacja:
36
Szabolcs Panyi, dziennikarz śledczy portalu Direkt36 : Na przykład moi koledzy odkryli, że Węgry potajemnie wydały synowi i rodzinie rosyjskiego szefa SWR (Służba Wywiadu Zagranicznego Federacji Rosyjskiej - red.) Siergiejowi Naryszkinowi złote wizy w zamian za setki tysięcy euro.
Najpierw sam Orbán pierwszy raz spotkał się z Putinem pod koniec 2009 roku. Potem jego oligarchowie udali się do Moskwy na tajne rozmowy z FSB. Moim kolegom, którzy opisywali to spotkanie, powiedziano, że jest to wizyta wprowadzająca, podczas której FSB zaoferowała swoje usługi i pomoc w sprawach biznesowych. Chodziło o to, żeby polityczny półświatek rosyjski i polityczny półświatek węgierski nawiązały ze sobą kontakt w perspektywie przyszłych umów biznesowych